Kõrvitsakaste väikese tšilliga algavaks verivorstihooajaks

Esileht / Määramata / Kõrvitsakaste väikese tšilliga algavaks verivorstihooajaks

Esmalt olgu kogu selle postituse idee autor välja toodud: nimelt näppasin kõrvitsakastme nipi Toiduakadeemia peakokalt Tarvo Kullamalt. Lobasuu, nagu ma olen, ei suutnud kiusatusele vastu seista ning riputasin geniaalselt lihtsa idee kohe ka blogisse.

Retseptiks seda nippi nimetada on muidugi ilmselge liialdus, sest tegelikult moodustub väga mõnus kõrvitsakaste kõige tavalisemast kõrvitsasalati püreerimisest. Sellest samast tuttavast purkitehtud nelgi ja äädikaga tehtud salatist, mis kohustuslik komponent igal jõululaulal. Veidi muudetud kõrvitsasalati olemus sobitub liha ja verivorstiga ideaalselt.

Pean tunnistama, et minu suhe kõrvitsasalatiga on üsna leige – alles viskasin paar aastat tagasi sisse tehtud kõrvitsasalatid ära, kuna nõudlust ei olnud ning viimastel aastatel olen sellest hoidisest muude kõrvitsatoitude kasuks lihsalt loobunud. Kui aga kõrvitsasalt on saumikserdatud kõrvitsakastmeks, on see hoopis teine tera: selline magusalt vürtsine ning kergelt äädikane mahlakas kaste sobib jõuluroa tuunimiseks ideaalselt.
Tegevuskäik ongi vaid see, et umbes pool kõrvitsasalati vedelikult tuleks ära kallata ja ülejäänud hoidis püreerida. Tarvo maitsestas kastet tibakese jahvatatud musta pipraga, mina segasin sisse veidi isetehtud tšillimoosi, mis sobitus komplekti ka superhästi.
Sel aastal siis sedamoodi ja hakka või uuesti kõrvitsalatit sisse tegema.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.