Põdraliha-murakatäidisega volovanid

Esileht / Määramata / Põdraliha-murakatäidisega volovanid

Põdraliha ei ole meil just kõige levinum tooraine. Kel on olnud õnne proovida, teab, kui rikkalikult maitseb ühe suure metsaelaniku liha. Õnneks on saadaval ka põdralihast konserve ning üsna lihtsa vaevaga võib meisterdada pidulikult külluslikud põdralihast täidisega korvikesed. Seltsiliseks siis metsased maitsed: kadakamari, murakas ja soovi korral ka metsaseened. Kes soovib, võib sama täidist ka kinniste pirukate täidiseks sättida.

300 gr lehttainast või pärmi-lehttainast
240 grammine põdraliha konserv
1-2 spl murakamoosi
2 sibulat hakituna
Loorberileht
Rosmariinioks
5-7 kadakamarja, purustatuna
2 spl võid
soovi korral metsaseeni praetuna, hakituna (puravik, kukeseen vms)
1 tl maisitärklist
soola ja pipart
Esmalt valmista volovanid. Selleks rulli lehttainas veidi õhemaks ning lõika välja 8-9 cm läbimõõduga 8 ketast. Neljast väljalõigatud kettast lõika keskmine osa 6-7 cm läbimõõduda ümmarguse vormiga välja – sellest moodustuvad volovani seinad. Aseta neli ümmargust „raami“ nelja terve ketta peale.
Pildiliselt näeb see protseduur välja umbes nii nagu allpool näha ja kasutusse võib võtta kõikvõimalikud kodus leiduvad ümmarguse äärega abivahendid (nagu pildilt näha).

Soovitavalt määri eelnevalt veega ka volovani põhja ääred, et küljed paremini kinnituks. Küpseta 200 kraadi juures pöördõhuga ahjus ca 15-20 minutit, kuni volovanid on kaunilt kuldpruunid. Võid kõrgemaks küpsenud põhjakihilt paar ülemist tainakihti pealt eemaldades korvi süvistada (seda tuleks soojalt teha). Jahuta.
Kuumuta pannil keskmisel kuumusel või, lisa hakitud sibul, rosmariin, loorberileht, kadakamarjad ning hauta segu ca 10 minutit. Lisa põdraliha ja murakamoos ning hauta vaiksel tulel mõned minutid. Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral lisa ka hakitud metsaseeni. Hautamise lõpul lisa vähese veega segatud tärklis ning lase massil pakseneda. Eemalda loorber ja rosmariin.
Aseta veidi jahtunud segu volovani korvidesse, kaunista värskete murakatega.


Retsept ilmus 2012. aasta veebruarikuises Oma Maitse ajakirjas.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.