Suvine risoto sinihallitusjuustu, päevalilleseemnete ja beebispinatiga

Esileht / Määramata / Suvine risoto sinihallitusjuustu, päevalilleseemnete ja beebispinatiga

Ilumunud on värske Toit ja Trend, kirkalt rohelistes ja suvistes värvides ning täis erinevaid vahvaid ideid, kuidas aasta mõnusaim aeg köögipoolel sisustada. Palju ahvatlevaid toite, kooke ja jooke nii Marjult, Siljalt,  ja Hannelt. Lisaks pikemalt juttu veel koogimeister Nadjaga (ja loomulikult ka mõned rikkalikud koogiretseptid) ja palju muud põnevat.
Minu kanda on ajakirjas Toit ja Trend argiõhtu rubriik, kus on siis sellised toidud, mis peaksid aitama argipäeva õhtusöögi kiirelt ja maisvalt valmistada.

Retseptide valikus on seetõttu eelistatud alla tunnist valmistusaega nõudvad ja mitte liiga keerukad toidud. Üks neist toitudest, mis koheselt ka meie lemmikuks sai, on sinihallitusjuustu ja spinatiga risoto. Nagu kirss tordil sobituvad risotosse röstitud päevalilleseemned, mis oma kergelt krõmpsuva olekuga ning pähklise maitsega muudavad argiõhuse roa pea et pidutoiduks.

Vaja läheb:
200 g värsket beebispinatit *
400 g risotoriisi
600 ml kanapuljongit
1 sibul
2 küüslauguküünt
1,5 dl valget veini
150 g sinihallitusjuustu
Röstitud päevalilleseemneid
Hakitud värsket peterselli
Õli ja võid
Soola ja pipart
Kuumuta suuremas potis õli ja või ning hauta selles hakitud
sibulat ca 5 minutit. Lisa küüslauk ning hauta veel paar minutit. Lisa riis
ning prae riisi kuivalt mõne minuti vältel kuni riisiterad muutuvad läikivaks.
Kalla peale vein ning hauta umbes minuti 
jooksul kuni veinist on alkohol aurustunud. Alanda kuumust ning hakka
järk-järgult lisama kuuma puljongit. Enne järgmise puljongiportsu lisamist
veendu, et eelmine vedelik on riisi sisse absorbeerunud. Hauta riisi kuni
soovitud pehmuseni, risotoriis peaks jääma kindlasti veidi al dente ehk olema hamba all mitte päris pehme. Sega sisse spinat,
hakitud petersell ja sinihallitusjuust. Puista peale päevalilleseemneid.
*spinati võid asendada hooajaliste roheliste ürtide või
köögiviljadega. Sobivad nii lehtpeet, mangold, karulauk jm.
Retsept  ilmus ajakirja Toit ja Trend 2012 juuli/augusti numbris

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.