Lihtsamast lihtsam. Avokaado-munavõi

Esileht / Määramata / Lihtsamast lihtsam. Avokaado-munavõi

Selle geniaalselt kokkusobiva koosluse soovituse sain ühelt toredalt blogilugejalt eelneva avokaadopostituse juures. Taaskord tuleb tunnistada, et vahel on maitseelamus ja toiduvalmistamisse panustatud aeg pöördvõrdeline. Selline lihtne kodune ja väga tervislik võileivakate valmib pea olematu pingutusega. Peamine aeg kulub munade keetmisele.

Kahjuks ei jää avokaado kevadrohelisest värvist munaga segunedes liiga palju alles. Lisaks sellele on avokaado üks neist viljadest, kes õhu käes pruunikaks tõmbab. Selle vastu aitab sidrunimahlaga piserdamine, aga samas ei sobi siia toitu liiga tugev sidrunihapu maitse. Nii et värvuse koha pealt tuleb veidi silmad kinni pigistada ja keskenduda maitsele.
Tegemine on aga lihtne. Keeda munad ja varu koju piisavalt küpseid avokaadosid. Avokaado küpsusest annab tunnistust kergelt vetruv koor. Kui poes pakutavad avokaadod on kõik kivikõva olemisega, pista avokaado koos õuna või banaaniga paberkotti ja jäta paariks päevaks külmkappi. Küpsevad ilusti järgi. Käi ainult piisavalt sageli kompamas, siis ei küpseta avokaadot üle.
Arvestada võiks umbes nii, et 1 muna + keskmine avokaado. Keedetud muna purusta kahvliseljaga, samamoodi vajuta püreeks ka avokaado ning sega avokaado ning muna omavahel. Maitseta soola, pipra ja maitserohelisega. Soovi korral võid särtsu andmiseks veidi sidrunit või ka sidrunipipart lisada. Söö röstitud leiva või saiaga või kasuta näiteks võidena muu võilevakatte alla. Viimistel värskelt jahvatatud must pipraga ja sortsukese pealepiserdatud oliivõliga.

Täna õnnestus pildile saata ka kevadised päikeselaigud. Talvehooajal minu pildistamiskoha peale päike ei paista ja kõrgemalt käima hakkava päikese üheks esimeseks märgiks on toa sellesse osasse langev päikeselaik. Esimese hooga hakkasin juba kukalt kratsima, et kuidas ma nüüd selle päikese kinni katan, aga järele mõeldes tundus see arutu mõte olevat. Las see päike jääb ka pildile ja kuidas ikka kinni matta midagi, mida oled juba kuid oodanud ja igatsenud. Nii jäi pildile ka läbi kardinate sillerdav varakevadine päike. Küll see kevad ka  kunagi meile jõuab ja pakase ning kõleda tuule minema peletab.

Kui aga munavõile vaheldust soovida, siis üks hästi mõnus kooslus on avokaado ja lõhega leib. SELLINE

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.