Üks mõnus kevadine pirukas spargli ja umbrohuga

Esileht / Määramata / Üks mõnus kevadine pirukas spargli ja umbrohuga

Ei väsi ülistamast seda kevadist aega, kus esimene värske oma võimsa tulemisega meie toidulaua rohe-roheliseks ja tervislikkusest pakatavaks muudab. Spargel on kindla peale üks selline tulija, mida kevadel ei tohiks toidulauale sättimata jätta. Delikaatne, värske, tervislik ja elegantne nagu see roheline krõmpsuv mahlane vars just on.
Sparglivalmistamise lihtsatest moodustest kirjutasin SIIN posituses ning ka maikuine ajakirja Mari number keskendub sparglile.

Üks minu lemmikuid kevadisi pirukaid on olnud delikatessjuustudega (sobib hästi nii Camembert, Brie, pehme kitsejuust või tugevamate elamuste hindajatele ka sinihallitusjuust), ürtidega ja spargliga pirukas. Imelihtne valmistada ja samas kevadistest maitsetest pungil.

250 g pärmi lehttainast


Peotäis hakitud värskeid ürte (karulauku, petersell, võilillelehti vm)

200 g sparglit

300 ml kohvi-või vahukoort

200 g Brie-, Camembert-, kitse- vm juustu

2 muna

Rulli tainas õhukeseks ning tõsta ahjuvormi nii, et tainas kataks nii põhja kui küljed. Puista tainale hakitud ürte ning laota nende peale tükeldatud juust. Klopi munad lahti, sega koorega, maitsesta soola ja pipraga ning kalla tainale. Kõige peale aseta spargel, piserda sparglitele oliiviõli. Küpseta 200 kraadi juures ca 20-30 minutit, kuni tainas on kuldseks küpsenud ning piruka täidis kalgendunud

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.