Meie armas kevadine esimene vili rabarber ei ole mitte ainult mõnus kisselli- ja koogivili, vaid sobib
suurepäraselt ka marinaadide valmistamiseks. Rabarberi hapusus lisab lihale särtsakust. Reeglina sobivad hapu alatooniga
marinaadid kõige paremini linnulihale, sealihale ja ka punasele kalale. Tasub
katsetamist, suure tõenäosusega on meeldiv üllatus garanteeritud. Meie teeme peale mõne aasta tagust esimest proovimist rabarberimarinaadi igal kevadel. Üks kindel kevadekuulutaja ja grillihooaja esimese poole lemmikmarinaad.
1
kg kana rinna- või kintsufileed, veidi õhemaks vasardatuna ja parajateks tükkideks lõigatuna
kg kana rinna- või kintsufileed, veidi õhemaks vasardatuna ja parajateks tükkideks lõigatuna
300
g rabarberit, vajadusel koorituna ja tükeldatuna
g rabarberit, vajadusel koorituna ja tükeldatuna
2
sl mett
sl mett
Pöidlasuurune
jupp ingverit, riivituna
jupp ingverit, riivituna
2
sl sojakastet
sl sojakastet
Paar
küüslauguküünt
küüslauguküünt
Ühe
apelsini mahl
apelsini mahl
1
tl apelsinipipart või Hiina viievürtsisegu
tl apelsinipipart või Hiina viievürtsisegu
Tükelda
kõik koostisained, tõsta potti ning keeda pehmeks. Jahuta Tõsta liha marinaadi
paar tundi enne grillimist. Enne
grillimist pühi lihalt üleliigne marinaad ära ning grilli kanafileed kuni see
on keskelt küps. Kontrollimaks küpsust lõika mõni tükk keskelt katki või torka
noaga liha sisse. Kui eralduv vedelik on läbipaistev, mitte punane, on kana
valmis.
kõik koostisained, tõsta potti ning keeda pehmeks. Jahuta Tõsta liha marinaadi
paar tundi enne grillimist. Enne
grillimist pühi lihalt üleliigne marinaad ära ning grilli kanafileed kuni see
on keskelt küps. Kontrollimaks küpsust lõika mõni tükk keskelt katki või torka
noaga liha sisse. Kui eralduv vedelik on läbipaistev, mitte punane, on kana
valmis.
Inspiratsioon selle marinaadi jaoks on pärit Jamie retseptivaramust. Retsept ilmus ajakirja Mari 2013 juunikuises numbris.
Paleoretsepti puhul asenda sojakaste kalakastmega.
Paleoretsepti puhul asenda sojakaste kalakastmega.
Vasta