Pashakook ehk kohupiima-puuviljakook beseekatte all

Esileht / Määramata / Pashakook ehk kohupiima-puuviljakook beseekatte all

Jagan siin üht mõnusat pashast inspireeritud retsepti, mis sattus minu kätte tänu ajakirja Oma Maitse lugejakirjale ning retsepti autor on Jana Jaaksalu. Nimelt ilmub igas Oma Maitse numbris mõni vahva lugejate poolt saadetud retsept, mille teostus tuleb siis ajakirja poolt. Selle koogi küpsetasin ja pildistasin Jana saadetud retsepti järgi läbi mina ning julgen küll väga soovitada. Jana ise kirjutab, et ta pole suurem pashasõber, kuid sellist kooki sööb küll meeleldi. Meie oleme küll pashasõbrad – ka siin blogis on olemas näiteks SEE martspanine pasha – aga seda kooki sõime ikkagi suurima heameelega. Jagan siis ka siin seda toredat ideed

50 g purustatud sarapuupähkleid
200 g purustatud digestiivküpsiseid
70 g võid
TÄIDIS
1 apelsin
200 g kuivatatud puuvilju
400 g (köögi)toorjuustu
400 g ricotta´t
2 dl suhkrut
4 muna
3 munakollast
KATE:
3 munavalget
0.7 dl suhkrut
KAUNISTUSEKS
sulatatud šokolaadi
purustatud pähkleid
apelsiniviile

Alusta täidisest- riivi apelsinilt koor-ainult õhuke oranž kiht ja pressi välja mahl. Haki kuivatatud puuviljad tükkideks ja jäta apelsinimahla sisse 3-4 tunniks, parem üleöö marineeruma.
Sega põhja jaoks omavahel purustatud küpsised, pähklid ja sulatatud või ning suru 26-28 cm koogivormi põhjale. Jäta vorm külmkappi ootele. Mikserda toorjuust, ricotta-kohupiim ja suhkur, lisa ükshaaval munad ja munakollased. Mikserda pidevalt. Seejärel nõruta liigsest apelsinimahlast puuviljad ja tõsta koos apelsinikoorega täidisele. Vala segu vormi ja küpseta 160 °C ahjus 1 tund. Võta kook ahjust, määra uueks temperatuuriks 180°C. Vahusta munavalged, lisa peenikese nirena suhkur ning mikserda, kuni vaht on kõva ja läikiv. Määri munavalgevaht koogile ja küpseta veel 8-10 minutit. Serveerides nirista peale sulatatud šokolaadi ja purustatud pähkleid või apelsiniviile.
Lahti lõigates kasta nuga vee sisse, siis ei lõhu beseekihti ära.

Kauneid pühi kõigile!

Retsept ilmus 2014. aasta aprillikuises ajakirjas Oma Maitse.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.