Piimasupp värskete köögiviljadega

Esileht / Määramata / Piimasupp värskete köögiviljadega

Koorene või piimane värsketest suvistest köögiviljadest supp on midagi sellist, mis sümboliseerib lapsepõlve muretuid suvevaheajapäevi vanaema juures. Ei olnud kellelgi aega mingit keerukat toitu meisterdada, tuli lihtsalt teha tiir köögiviljaaias, haarata korviga kaasa mõned porgandid ja noored kartulid, üks krudisev pisike kapsapea, peotäis hernekaunu ning ohtralt tilli ning eeldused imeliseks toidukorraks olidki loodud. Paraku seostub paljudele piima-köögiviljasupiga ka lapsepõlve õudusunenägu koos supi pinnale tekkinud piimanahaga. Äkki on just õige aeg lapsepõlve traumad terveks ravida ja kui piimanahk hirmu tekitab, võib sama supi teha näiteks sulatatud juustuga.
Kel oma aeda ei ole, saab teha ühe hommikuse tiiru turul või poes ja kõik suvemagusad viljad sealt kaasa haarata. Koorese või piimase leeme sees maitsevad need hullutavalt hästi.

4 noort kartulit
3 porgandit
1 väike värske kapsa pea (ca 500 g)
200 g värskeid herneid
50 g võid
4 dl koort (sobib nii 35%-line kui ka 10%-line)
2 dl vett
Soola ja pipart
Värsket tilli
Näpuotsaga suhkrut

Pese hoolikalt kartulid ja porgandid. Vajadusel koori. Tükelda. Pudista herned kaunade seest välja. Haki kapsas peenteks ribadeks. Sulata keskmisel kuumusel poti põhjas või ning hauta  kapsas ja porgand või sees läbi. Lisa vesi, lase keema tõusta ning lisa ka kartul ja herned. Keeda vaiksel tulel paar minutit, lisa siis koor või sulatatud juust (selle koguse peale ca 150 g). Keeda korra läbi kuni kartul on pehme. Maitsesta soola, pipra ja suhkrutga. Serveerimisel lisa värsket hakitud tilli.

Retsept ilmus 2014.aasta juuli-augustikuises ajakirjas Toit&Trend.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.