Suvine salat maasikate ja ramen nuudlitega

Esileht / Määramata / Suvine salat maasikate ja ramen nuudlitega
Maasikahooaeg tüürib hoogsalt lõpu poole ning saabunud soojad ilmad muudavad selle niigi lühikese aja veel tormilisemaks. Kasutagem siis võimalust ja söögem kodumaiseid maasikaid veel kümnel erineval moel. Seniks kuni jagub. Lisaks maasikamagustoitudele ja -kookidele võib maasikaid edukalt ka soolastes toitudes kasutada. Näiteks on maasikas on väga väärt salatimari. Oma magusa ja kergelt hapuka maitse ning mahlase ihuga sobib ta hästi nii erinevatesse salatitesse. Olgu see siis grillitud lõhe, kanafilee, kitsejuust või muu lemmik salatikomponent, maasikas on igas sellises salatis kui kirss tordil. Ehk siis maasikaajal on kirss tordil hoopis maasikas salatis 🙂 Kui maasikaaeg otsa saab. võib samas salatis kasutada näiteks virsikut, ploomi, vaarikat või muud meelepärast marja või puuvilja.

Selles salatis on põnevaks salatikomponendiks krõbe ramen nuudel, mis muudab muidu üsna tavapärase salati mõnusalt krõmpsuvaks. Ramen nuudlid on need väikesed krussis nuudlid, mida müüakse ka kiirnuudlitena ning neid tasub otsida kas Piprapoest, Umami poest, MoMost või ka paremini varustatud kauplustest
1 pakk ramen nuudleid, väiksemaks murtuna
50 g mandlilaaste
50 g päevalilleseemneid
50 g võid
1 Rooma salati pea
300 g kanafileed
Maasikaid, tükeldatuna (võid asendada mõne muu meelepärase puuvilja või marjaga)
Soola ja pipart
Salatikaste:
2 sl veiniäädikat
1 dl oliiviõli
2 küüslauguküünt
2 sl mett
Soola ja pipart
Valmista salatikaste: sulata mesi veiniäädika sees, lisa tükeldatud küüslauk, sool ja pipar ning sega läbi. Sega juurde õli ning sega kaste ühtlaseks.
Valmista ette ramen nuudlid. Purusta need veidi väiksemaks ning sega päevalilleseemnete ja mandlihelvestega. Sega juurde sulatatud või ning aseta mõneks  minutiks 180-200 kraadisesse ahju, kuni nuudlid ja pähklid on kuldseks muutunud. Tõsta ahjust välja ja jahuta.
Lõika kanafilee horisontaalselt pooleks ning, maitsesta soola, pipra ja vähese õliga ning grilli kuumal grillil kiirelt mõlemalt poolt. Küpsust kontrolli kõige paksemasse osasse torgatud noaga, kui väljuv mahl on selge, mitte roosakas, siis on filee küps. Hoia filee soojas.
Laota taldrikule või salatikaussi Rooma salati lehed, vajadusel tükelda need väiksemaks. Lisa tükeldatud maasikad. Sinna peale säti kanafilee ning kalla salat üle salatikastmega. Vahetult enne serveerimist puista peale krõbedad ramen nuudlid pähklite ja seemnetega.

Retsept ilmus 2014. aasta juulikuises ajakirjas Oma Maitse.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.