Kevadiselt kerge Pho supp riisinuudlitega

Esileht / Määramata / Kevadiselt kerge Pho supp riisinuudlitega

Sümpaatselt tervislik ja väga maitsev supp, mis sobiks oma koostisainetelt imehästi kevadtalvise puhastuskuuri jaoks. Originaalis serveeritakse Vietnami köögist pärit kuulsat Pho suppi koos toorete veisefilee lõikudega, mis küpsevad kuuma puljongi toel kergelt läbi, kuid taimse toidu austajad võivad seda suppi valmistada ka täiesti ilma liha lisamata. Maitsev jääb see mõlemal juhul ja tervislikest komponentidest on supp lausa pungil.

Umbes pöidlasuurune jupp värsket ingverit, koorituna ja peenelt tükeldatuna
5 küüslauguküünt, purustatuna
2-3 tähtaniisi
1 kaneelipulk
6 tera nelki
1,5 l köögivilja- või veisepuljongit (parim on isekeedetud variant, kui aga aega puljongit keeta ei ole, sobib kasutada ka näiteks Vietnamese Choice sarjast Pho puljongipastat)
1 sl kalakastet
100 g riisinuudleid
100 g värskeid šampinjone
Peotäis kuivatatud Hiina musti seeni, leotatuna
100 g värsket spinatit
lehtkapsast
Soovi korral serveerimiseks veisefileed, eelnevalt sügavkülmutatud ja siis fileerimisnoaga õhukesteks ribadeks lõigatuna
Serveerimiseks porgandiribasid, värsket laimi, värsket tšillipipart, värsket koriandrit, idusid jm
Kui kasutad veisefileed, aseta see enne sügavkülma. Nii on lihtsam veisefileest õhtukesi viile lõigata.
Kuumuta suurema poti põhjas keskmisel kuumusel ingverit, küüslauku, tähtaniisi, kaneeli ja nelgiterasid, kuni need muutuvad aromaatseks. Lisa kuum puljong ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ning keeda vaiksel tulel puljongit koos maitseviljadega umbes 20 minutit. Tõsta vahukulbiga puljongist maitseviljad ja vürtsid välja. Lisa kalakaste ja vajadusel ka veidi soola, kuni puljong on sobiva soolasusega. Võid lisada ka täiendava koguse kalakastet.
Valmista ette riisinuudlid ehk keeda neid vastavalt pakendi juhisele ning kurna. Jaga nuudlid kaussidesse. Tõsta puljongi sisse tükeldatud spinat, šampinjonid ning mustad seened ning hauta puljongis paar minutit. Kui kasutad veiseliha, tõsta ka see nüüd puljongisse ning paarkümmend sekundit. Jaota supp kaussidesse laiali nii, et igasse kaussi jaguks võrdselt kõiki koostisaineid.  Lisa meelepäraseid lisandeid ning söö kohe

Retsept ilmus 2015. aasta veebruarikuises ajakirjas Oma Maitse

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.