Naabrinaise jäägrikurgid

Esileht / Määramata / Naabrinaise jäägrikurgid

Olen aja jooksul üha enam hakanud lugu pidama käest-kätte liikuvatest vanadest käsikirjalistest retseptidest. Tihti juba kolletunud paberil ja plekilised, aga kõige toimivamad ja lollikindlamad kooslused, millega ei lähe pea kunagi alt. Nii ka need jäägrikurgid, mille retsepti sain oma maakodu naabrilt. Olevat temal juba mitukümmend aastat igal kurgihooajal kasutusel olev retsept. Väiksed kohendused tegin töö käigus retsepti ka omalt poolt ja lõpptulemusega olen väga rahul. Teen tõenäoliselt isegi nüüd järgmised paarkümmend aastat sama retsepti järgi 🙂

Kurgihooaeg on hetkel küll üsna finišisirgel, aga turul ja poodides liigub siiski veel vägagi ilusat lühikest kurki. Nii et kel tahtmine veidi hoidistada, siis tooraeinet soovi korral ikka leiab. Minu kurgid olid Keskturult pärit, tšilli Saaremaalt Rautsi talust ja kadakamarjad maakodu juurest mere äärest korjatud. Kokku tuli väga maistev ja parajalt krehvtine kurgihoidis.

2 kg lühikest kurki, koorimata ja viiludeks lõigatuna
3 sl hakitud tilli
Marinaad:
2 l vett (algselt oli 2,5 l, aga ka 2 l tehes jäi marinaadi päris palju üle)
6 sl 30%-list äädikat
1,5 dl suhkrut (algses retseptis oli 180 g, aga see läheb juba natuke liiga moosiks minu hinnangul)
4 sl soola
1 sl musta terapipart (terved terad)
1 sl kadakamarju (terved terad)
1-2 tšillipipart, peeneks hakituna
2 sl sinepiseemneid
Viiluta kurgid ja haki till. Kalla kokku marinaadiained välja arvatud äädikas ja lase keema tõusta. Viimasena lisa äädikas.

Aseta kurgid marinaadi sisse ja lase korraks kuum läbi. Tõsta vahukulbiga kurgid steriliseeritud purkidesse. Lase marinaad veel korra keema ja kalla siis kurkidele peale. Kaaneta kohe.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.