Soe salat viigimarjade ja paneeritud juustuga

Esileht / Määramata / Soe salat viigimarjade ja paneeritud juustuga

Ma ei väsi ülistamast viigimarju. Ei möödu ühtegi korda, kui satuksin poes viigimarjadele peale ja ilma nendeta väljuksin. Ka viimane kord ei olnud erand ja kui Prismas Türgi viigimarjadele sattusin, käivitus kohe kontrollimatu jõud, mis mu kärusse kotitäie violetseid ja pehmeid marju poetas. Vaid korraks on see hooaeg ja hetkel tasub nautida. Viigimarjade krõmpsuv vili oma magusa maitse ja mesise mahlaga on tõeliselt hullutav.

Viigimari sobib imehästi juustudega. Teda võib serveerida juustuvaagnal lihtsalt sektoritena, aga mulle meeldivad viigimarjad kergelt ahjust läbilastuna, kus magus mahl veidi välja imbub ja siis mett peale niristades roosaka ja magushapu kastme moodustab. See on nii hea
Saades innustust viigimarjadest, proovisin seekord viigimarju sobitada halloumi juustuga, mis on ideaalne juust grillimiseks ja praadimiseks. Mängides tekstuuridega, paneerisin seekord halloumi juustu panko paneeringus, mis jääb hästi krõbe ja kohev. Panko paneering on midagi sellist, mida tasub kindlasti avastada, sest võrreldes näiteks meie riivsaiaga jääb pankoga paneerides paneering palju krõbedam.
Kokku sai mõnus soe salat, kus hakkavad mängima just erinevad tekstuurid. Krõmpsuv ja mesine viigimari, krõbeda kattega ja pehme sisuga juust, tummised pähklid veel lisaks. Soovi korral võib sellist salatit ka rohelisel salatipadjal serveerida.

4-5 viigimarja, poolitatuna
oliiviõli
veidi mett
150 g halloumi või muud juustu, kuubikuteks lõigatuna
1 väiksem muna, lahtiklopituna
ca 1-1,5 dl panko paneeringut (nt SEDA varianti)
õli praadimiseks
soolamata pistaatsiapähkleid või Kreeka pähkleid (nt Germundi valikust), hakituna
musti või valgeid seesamiseemneid
Aseta viigimarjapoolikud lõikepind ülespoole ahjuplaadile, nirista üle oliiviõliga ja meega, jahvata peale veidi musta pipart ning küpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit, Tõsta ahjust ja nirista üle pannile valgunud kastmega. Keeruta juustu lahtiklopitud munas ja siis panko paneeringus ning prae siis kuumas õlis mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Salati jaoks säti taldrikule ahjusoojad viigimarjad vaheldumisi praetud halloumiga. Puista peale hakitud pähklid ja seesamiseemned, nirista üle viigimarjade küpsemisel eraldunud siirupise kastmega. Soovi korral lisa veel täiendavalt mett või sidrunimahla.
Serveeri kohe.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.