Mahlased kanakintsud päikesekuivatatud tomatiga ja mozzarellatäidisega. Kõrvalroaks kirju köögiviljavorm

Esileht / Määramata / Mahlased kanakintsud päikesekuivatatud tomatiga ja mozzarellatäidisega. Kõrvalroaks kirju köögiviljavorm

Oma tööga seotult saan sageli igasuguseid huvitavaid ja uusi tooteid katsetada. Mis on kindlasti minu töös üks põnev tahk, sest uudishimulik olen ma loomu poolest niikuinii. Kui minuga võttis ühendust Maggi ja soovis oma tooteid katsetamiseks saata, siis kratsisin esmalt kukalt. Maggiga seondus mul esmalt pakis olev kukesupp, mida ehk viimati lapsepõlves valmistasin. Pikka aega on Maggi tooted minu jaoks üsna tähelepanuta olnud, sest esindan ikka seda koolkonda, kes koorib ja hakib kõik ise, küpsetab leivagi ise kõrvale ning pakisuppe põhimõtteliselt ei tee (kui just matkamas ei ole, mida ei juhtu ka liiga tihti). Kui minuni aga jõudis mitu kastitäit Maggi tooteid, siis olin mõnda aega nagu laps kommipoes ehk siis avastamist ja imestamist jätkus kauaks. Kusjuures mitmed tooted olid põnevalt nii oma uudsuse kui ka koostise poolest. Kuna mul on “rumal” komme iga toidu koostisained hoolikalt läbi tudeerida ja siis selle põhjal oma arvamus välja kujundada, siis tundub, et ka sellesse valmistoodete sektorisse on väga tugevalt sisse tunginud terve mõistuse ja tervislikkuse teema. Ehk siis pakendil toodud ainete loetelu pani pigem kulmu kergitama kui kulmu kortsutama.

Nii ka SELLE täiesti teismoodi toote ehk päikesekuivatatud tomati ja basiilikuga maitsetatud paberi puhul. Lugesin instruktsiooni ikka kaks korda kohe läbi, saamaks aru, et nii lihtne see ongi. Tehnika siis järgmine, et kanatükid tuleb lihtsalt kokkumurtud ja maitseainetega kaetud küpsetuspaberi vahele panna ning siis koos nende paberitega pannil lihtsalt valmis küpsetada. Hmm, ma ei olnud kunagi toitu paberis praadinud. Igal juhul katsetasin ära. Kasutasin soovitatud filee asemel luudeta ja nahata kana kintsuliha, mis jääb tunduvalt mahlasem kui filee. Kintsutüki täitsin mozzarellaga, mis tomatite ja basiilikuga koos peaks ilusa ja hästi sobiva maitsekombinatsiooni tekitama. Kanale lisaks valmistasin erinevatest köögiviljadest küüslauguse ja juustuse vormi, mille maitsestamisel kasutasin Maggi kartuli-hakklihavormi segu. Oli küll lihtne ja mugav tegemine. Ja lõpptulemuse maitse üle ei saa ka kohe üldse kurta.
Kanakintsud
4-le
4 kondita ja nahata kanakintsu
1 pall mozzarella juustu, paksude viiludena Kui tahad eriti luksuslikku tulemust, kasuta buffalo- ehk pühvlipiima mozzarellat
2 Maggi küpsetuspaberilehte kuivatatud tomati ja basiilikuga
veidi soola ja pipart
Köögiviljavorm
4-le
1 sibul, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
veidi võid
4 keskmise suurusega kartulit, tükeldatuna ja viilutatuna
1 suurem porgand, viilutatuna
1 väiksem bataat, viilutatuna ja tükeldatuna
1 väiksem kaalikas, tükeldatuna ja viiilutatuna
3 dl 10%-list koort või piima
1 pakk Maggi Idea segu kartuli-hakklihavormile
100 g juustu, riivituna
õli vormi määrimiseks
värskelt jahvatatud musta pipart

Kanakintsude valmistamiseks lappa kanakintsud laiaks. Maitsesta veidi soola ja pipraga (ära üle pinguta, sest küpsetuspaberi leht lisab muuhulgas ka soolast maitset) ja aseta ühele poolele mozzarellaviil. Keera teine kintsupool peale ja vajuta õrnalt kints kokku. Aseta maitseainetega kaetud Maggi küpsetuspaberi vahele nii, et nii kanakintsu kui paberi murdekohad oleksid kohakuti. Ühe paberi vahele mahub kaks kõrvuti kanakintsu. Suru paberit kergelt ka kanaliha külge. Kuumuta pliidil keskmisel kuumusel pann ning küpseta kanakintsusid mõlemalt poolt umbes 7-8 minutit kuni kanaliha on läbi küpsenud. Võid küpsemise lõpuks panna kanakintsud ka ca 7-10 minutiks 180 kraadisesse ahju, et liha kindla peale läbi küpseks. Mina kasutasin ainult pannil küpsetamist ja tulemus nägi välja selline nagu pildilt näha. Midagi kõrbema ei läinud, liha oli mahlane ja küpses pannil ilusti läbi.

Köögiviljavormi jaoks prae pannil keskmisel kuumusel sibulat mõned minutid. Lisa siis küüslauk ja prae veel mõned minutid. Määri väikesed ahjukindlad porstjonvormid või üks suurem vorm õliga. Laota sinna umbes pooled köögiviljadest, sinna peale kalla praetud sibul ja küüslauk ning sinna siis jälle köögiviljad. Sega kausis või tassis koor või piim Maggi maitseaineseguga. Kalla kooresegu köögiviljadele. Maitsesta vorm värskelt jahvatatud musta pipraga. Puista peale riivitud juustu ning küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni köögiviljad on pehmed ja juust kuldne. Serveerides lisa värsket tüümiani või muud meelepärast ürti.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.