Tervislikumaks tuunitud pontšikud bataadi ja tatrajahuga

Esileht / Määramata / Tervislikumaks tuunitud pontšikud bataadi ja tatrajahuga

Kohevad kohupiimapontšikud seonduvad paljudele õndsa lapsepõlveajaga, kus suurimaks mureks oli katkine põlv või tüütu koolitöö, mis õues mängimist segama hakkas. Kodus tõsteti aga sageli lauale tuhksuhkruga ülepuistatud auravad pontšikud, mis maitsesid imehästi isegi siis, kui õues jooksmisest juba ammu korisema kippuva kõhu poolt tekitatud nälg välja arvestada. Uute aegade ja laienenud võimaluste valguses võib vahel ka vanad head pontšikud veidi uudsema ja oluliselt tervislikuma vormistuse saada. Mahlasust lisab neile pätsikestele bataat ja valge jahu on asendatud toortatrajahuga. Maitsevad need pontšikud aga sellegipoolest imehästi.

200 g bataati
100 g teralist kohupiima (võid asendada kohupiima sama koguse bataadiga)
2 suuremat muna
2 kuhjaga supilusikatäit DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
6-7 kuhjaga supilusikatäit toortatrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
laimimahla
õli
DanSukkeri tuhksuhkrut

Keeda bataat pehmeks, kurna ja püreesta. Mõõda välja paras kogus ja sega kohupiimaga ühtlaseks massiks.
Vahusta munad suhkruga tihedaks vahuks. Sega jahu soola ja küpsetuspulbriga. Lisa munavahule juurde bataadi-kohupiimapüree, laimimahl, sega läbi ning lisa siis jahu. Tainas peab olema piisavalt paks (selline, et ei vaju kausis laiali). Vajadusel lisa jahu.
Kuumuta kastrulis õli. Õli peab olema nii kuum, et sinna sisse asetatud tainas hakkab kohe mullitades küpsema. Liiga kuum ei tohiks õli ka olla, siis on oht, et pontšikud jäävad seest tooreks. Pliit peaks olema ca 3/4 kuumusel. Liiga väiksel kuumusel vettivad pontšikud õlist läbi. Vormi kahe teelusika abil võimalikult ühtlased ja tilkadeta pallid ning küpseta kuuma õli sees mõlemalt poolt. Tõsta vahukulbiga majapidamispaberile nõrguma. Puista peale tuhksuhkrut ning serveerides paku soovi korral juurde meelepärast (soovitavalt hapukamat) moosi.


Postitus sündis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.