Kõigil tuleb aeg-ajalt ette hetki, kus koju saabutakse juba mõnda aega uriseva kõhuga ning tunne on selline, et sööks kogu külmkapi sisu hetkega ära. See ei ole kindlasti see hetk, kus pühendada end mitmeid tunde kestvale kokkamisele, vaid siis kuluvad ära need toidud, mille valmistamisele kulub aega meeldivalt vähe, kuid mis ei jää sama ei maitse ega täisväärtuslikkuse osas alla pikalt hoole ja armastusega tehtud kodutoidule. Üheks selliseks argiõhtu päästjaks ja järjekordse võileivataldriku asendajaks võiks olla koorene lõhe-porru supp. Valmib kiirelt, lihtne valmistada ning tulemus jääb tõeliselt hõrk. Soovi korral võib ise lisandeid enda eelistustele vastavaks kohendada ning kreemisust võib anda nii koore, sulatatud juustu või ka kookoskoorega.
2-le
200 g lõhe- või forellifileed, nahata ja tükeldatuna
200 g porrut, hakitna
2 kartulit, tükeldatuna
150 g suhkruherneid, poolitatuna
20 g võid
4 dl Maggi BIO puljongit
2 dl 35%-list koort või sama kogus kookoskoort või 100 g sulatatud juustu
Värsket tilli ja tillivarsi
Soola ja pipart
Kuumuta kastruli põhjas keskmisel kuumusel või ning hauta porrut mõned minutid, kuni see on pehmenenud ja klaasjaks muutunud. Kalla peale kuum puljong, lisa tillivarred ja lase keema tõusta ning lisa siis kartul. Keeda mõned minutid ja lisa siis tükeldatud lõhe ning suhkruherned. Keeda veel mõned minutid, kuni lõhe on läbi küpsenud. Eemalda tillivarred. Lisa koor (või kookoskoor või sulatatud juust) ning hakitud till. Kuumuta läbi ja serveeri kohe.
Retsept valmis koostöös Maggiga.
Vasta