Kevadiselt kerge supp vutimunade ja erkroheliste köögiviljade ning munavõi ampsudega

Esileht / Määramata / Kevadiselt kerge supp vutimunade ja erkroheliste köögiviljade ning munavõi ampsudega

Igaühel meil juhtub olema neid päevi või õhtuid, kui toiduvalmistamiseks panustatav aeg peaks jääma loetud minutite sisse. Loomulikult on võimalus ka tavapärane võileib valmis teha, aga samas võib pea sama ajakuluga valmis teha tervisliku, kerge, värvikireva ja väga maitsva supi.
Selle lihtsa ja taljesõbraliku supi võtmekomponentideks on selge puljong, kuhu on lisatud punase riisi nuudleid ning ülejäänud komponendid sõltuvad juba igaühe enda eelistustest. Minu supi sisse sai sätitud kevadiselt erkrohelisi lisandeid – sparglit, suhkruherneid, brokoliõisikuid, Tai basiilikut ning lihavõttepühade nädalale kohaselt ka mõned vutimunad. Mõnus kerge, tervislik ja väga maitsev kombinatsioon. Juurde serveerisin munavõiga musta leiva suupisteid, mida maitestatud Herbamare ürdisoolaga.

Valmistamisaeg: 15 minutit
2-le
500 ml SEDA Herbamare puljongikontsentraadist valmistatud puljongit
200 g punase riisi nuudleid
Peotäis Tai basiilikut
300 g brokolit või peene varrega brokolinit
6-8 vart sparglit, vajadusel alumine ots kartulikoorimisnoaga kooritud ja poolitatud
200 g suhkruherneid, poolitatuna
3-4 vutimuna
laimimahla
värsket hakitud tšillit
Peotäis idusid

Kalla nuudlitele keev vesi või keeda neid vastavalt pakendi juhistele. Lase pehmeneda ja kurna siis sõelal. Keeda vutimunasid 2 minutit 40 sekundit ja jahuta siis külma vee all. Koori ja poolita.
Valmista ette supi ained – nopi ürdid varre küljest, lõika brokoli või brokolini parajateks tükkideks, puhasta ja tükelda spargel ning poolita suhkruherned. Kalla puljong potti, lisa laimimahl ja lisa siis kuuma puljongi sisse brokoli, spargel ja suhkruherned. Keeda paar minutit.
Jaota nuudlid kausside vahel laiali, samamoodi jaota laiali kõik supi ained. Puista peale idusid, ürte, lisa laimiviile, soovi korral hakitud tšillit ja serveeri kohe.
Munavõi
2 muna
50 g toasooja võid
paar näpuotsatäit kas SEDA või muu maitsega Herbamare ürdisoola
redise- või kurgiviile
värskelt jahvatatud musta pipart
värskeid ürte
Munavõi valmistamiseks keeda kanamune 8 minutit, jahuta külma vee all ja koori. Lisa paras kogus võid (nt 2 muna ja 50 g võid) ja suru kuumad munad koos võiga pehmeks. Maitsesta Herbamare soolaga. Serveerides määri munavõid rukkileivale ja kaunista kas redise- või kurgiviiluga.

Postitus sündis koostöös A.Vogeli Loodustoodetega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.