Värviline ja vürtsikas salat kuskussi, halloumi juustu ja karamelliste porganditega

Esileht / Määramata / Värviline ja vürtsikas salat kuskussi, halloumi juustu ja karamelliste porganditega
Kuskuss on nisust valmistatud väike ümar tera, mis on pärit
Põhja-Aafrikast berberite köögist. Kuskussi puhul võrreldes teiste teraviljadega
on plussiks see, et ta valmib väga kiiresti. Piisab vaid kuuma vee peale
kallamisest ja siis viie minuti jagu ootamisest. Traditsiooniliselt on kuskusi
serveeritud koos erinevate liha ja/või köögiviljahautistega, mis sätitakse
kuskussi kuhja peale ehk siis sarnaselt sellele, kuidas riisi kõrvalroana
kasutatakse.


Kuskuss on muuhlugas ka tänuväärt salatikomponent, aidates
lisada salatile teravilja ning andes täiendavalt teralist tekstuuri. Maggi
vürtsikas kuskuss on eriti mugav lahendus, kuna maitsestamine on juba eelnevalt
ära tehtud ning nii ei peagi muud tegema, kui kuskus lihtsalt parajaks
paisutada. Sellisesse salatisse sobib lisandiks sättida veel karamelliseid
ahjuporgandeid, pannil või ahjus kuldse kooriku saanud halloumi juustu ning
sätendavaid granaatõunaseemneid. Tervislik ja maitsev soe salat ongi valmis.
Selline salat sobib hästi nii iseseisvaks roaks kui ka liharoogadele lisandiks.
2-le
1 purk Maggi kuskussi vürtsidega
2 keskmise suurusega porgandit, sõrmejämedusteks pulkadeks
lõigatuna
Oliiviõli
Mett
Jahvatatud vürtsköömneid
Soola ja pipart
200 g halloumi juustu
Salatirohelist (mina kasutasin lehtkapsast)
Poole granaatõuna seemned
Peotäis päevalilleseemneid
Balsamico kreemi
Värsket koriandrit

Esmalt valmista porgandid. Selleks sega tükeldatud porgand oliiviõli,
mee, jahvatatud vürtsköömnete  ja soola-pipraga.
Aseta 200 kraadini kuumutatud ahju ca 20 minutiks, kuni porgandid on kuldsed. Sega
porgandeid vahepeal, et nad ühtlaselt pruunistuksid. Kalla kuum vesi Maggi
kuskussile peale ja lase umbes viis 
minutit paisuda. Sega ühtlaseks.  Prae tükeldatud halloumi juust oliiviõlis
mõlemalt poolt kuldseks. Säti taldrikule salatirohelist, sinna peale laota
kuskuss koos karamelliste porganditega. Jaota halloumi juust salatile peale,
puista lisaks päevalille- ja granaatõunaseemneid. Piserda oliiviõliga, jahvata
peale veidi soola ja pipart ja nirista üle balsamico kreemiga. Lisa ka värsket
hakitud koriandrit. 
Postitus sündis koostöös Maggiga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.