Marmorjas kohvimaitseline šokolaadi-brownie toorjuustuga

Esileht / Määramata / Marmorjas kohvimaitseline šokolaadi-brownie toorjuustuga
Isadepäev on juba selle nädala lõpul ja see, et isad magusat ei armasta, on
tegelikult paras müüt. Armastavad küll, aga magus peab olema lihtsalt nii hea,
et sellest ei saa ära öelda. See kohvimaitseline ja marmorjas tumeda šokolaadi-brownie sobib hästi nii neile, kes väga
suured magusasõbrad ei ole, aga ka neile, kes pigem koogisõbraks liigituvad.
Asi on nimelt selles, et tegemist on hästi rikkaliku ja samas mõõdukalt magusa
koogiga, kus tume šokolaad koos kohviga väga mõnusa duo moodustavad. Kuna brownie valmistamine liigitub pigem
lihtsa koogivalmistamise kategooriasse, siis saavad sellega hakkama ka pere
noorimad (kõige nooremad ehk siiski väikese järelvalve ja juhendamise all) ning
mis võiks olla mõnusam, kui isadepäeva hommikul serveerida koos kohviga üks
külluslik brownie.



Marmorjas kohvimaitseline šokolaadi-brownie 
12-16-le
Valmistamisaeg: 45 minutit
150 g võid, tükeldatuna
200 g tumedat šokolaadi, tükeldatuna
1-2 dl rafineerimata roosuhkrut (sõltuvalt sellest, kui suurte magusasõpradega on tegemist)
1 tl vanillisuhkrut
3 suuremat muna
2×50 ml kanget espresso kohvi (nt Lavazza ubadest valmistatud)
100 g speltajahu
soola
Toorjuustukate:
150 g toorjuustu, toasoojana
0,5 dl rafineerimata roosuhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
Sulata tükeldatud või ja šokolaad vesivannil, kuni need on ühtlaselt sulanud. Sega ühtlaseks. Lisa kohv, sega ja lase veidi jahtuda. Sega juurde suhkur, vanillisuhkur, näpuotsaga soola. Lisa ükshaaval munad iga kord muna korralikult taina sisse segades enne kui järgmine lisada. Sõelu sisse jahu ja sega kõik ühtlaseks. Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi (20×15 cm). Toorjuustukatte valmistamise jaoks sega omavahel toasoe toorjuust suhkru ja vanillisuhkru ning munaga. Sega ühtlaseks. Tõsta lusikaga tumeda taina peale ja vea siis lusikaga kaks tainakihti kergelt segamini, et moodustuks muster. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Brownie peab jääb seest kergelt nätske, seega väldi üleküpsetamist. Jahuta veidi, lõika parajateks tükkideks ja serveeri koos hea kohviga.



Postitus sündis koostöös KAFO-ga

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.