Rullimata jäänud kapsarullid ehk tomatises kastmes kapsapada riisi ja hakklihaga

Esileht / Määramata / Rullimata jäänud kapsarullid ehk tomatises kastmes kapsapada riisi ja hakklihaga

See natuke naljakas nimetus viitab sellele, et selles maitsvas ja mõnusas panniroas saavad kokku tavapäraselt kapsarullide koostisesse kuuluvad komponendid, kuid siin versioonis on nad lihtsalt vabakäeliselt ühele pannile kokku sätitud. Kui aga mõelda selle koosluse peale – värske kapsas, hakkliha, riis ja tomatikaste – siis on vist selge, et suu hakkab tahtmatult vett jooksma. Mõnus külluslik pannitäis valmib üsna lihtsa vaevaga ja rõõmustab kõiki kapsarullide sõpru ka siis, kui rullimise tähtis töö on lihtsalt vahele jäänud. Oma maitsekombinatsioonilt meenutab see panniroog veidi ka klassikalist kapsast hakklihaga, kuid nii tomat kui ka riis muudavad selle muidu nii tuttavliku roa veel maitseküllasemaks ja toitvamaks. Kuna selles koosluses on kõik ühe korraliku eine kohustuslikud komponendid juba olemas – liha, köögivili ja ka teravili – siis ei pea siia juurde enam muid lisaneid pakkumagi. Värske salat võib muidugi igale soovijale veel lisaks olla, aga kartulikeetmiseta saab selle roa puhul küll hakkama. Kes soovib veel tummisemat versiooni, võib lõpus pannitäiele lisaks veel ühe purgi nõrutatud punaseid või valgeid ube veel lisada. Ja kes soovib särtsakamat versiooni, võib kasutada Maggi teravat ketšupit või siis puistata tomatikastme sisse veidi tšillihelbeid või cayenne´i pipart.

Oma maitsekombinatsioonilt meenutab see panniroog veidi ka klassikalist kapsast hakklihaga, kuid nii tomat kui ka riis muudavad selle muidu nii tuttavliku roa veel maitseküllasemaks ja toitvamaks. Kuna selles koosluses on kõik ühe korraliku eine kohustuslikud komponendid juba olemas – liha, köögivili ja ka teravili – siis ei pea siia juurde enam muid lisaneid pakkumagi. Värske salat võib muidugi igale soovijale veel lisaks olla, aga kartulikeetmiseta saab selle roa puhul küll hakkama. Kes soovib veel tummisemat versiooni, võib lõpus pannitäiele lisaks veel ühe purgi nõrutatud punaseid või valgeid ube veel lisada. Ja kes soovib särtsakamat versiooni, võib kasutada Maggi teravat ketšupit või siis puistata tomatikastme sisse veidi tšillihelbeid või cayenne´i pipart. 

Rullimata kapsarulli pada riisi ja hakklihaga
Kogus: 8-le
Valmistamisaeg: 35 minutit
400 g veisehakkliha (võid kasutada ka seguhakkliha)
50 g võid
1 sibul, hakituna
1 noore väiksema kapsa pea, tükeldatuna
400 g purk purustatud tomateid
1 dl Maggi ketšupit
5 dl Maggi BIO kanapuljongit
4 dl keedetud täisterariisi või punast riisi
Soola ja pipart
Veidi suhkrut
Värsket hakitud peterselli või tilli
Soovi korral veidi tšillihelbeid või cayenne´i pipart
Keeda riis soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendi juhistele. Tõsta kõvale. Kuumuta pannil õli ning prae hakkliha läbi, kuni see on värvust muutnud. Praadimise ajal proovi hakkliha võimalikult väikesteks osadeks lammutada. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pannilt ära. 
Lisa pannile või, lase sulada ning  prae vaiksel kuumusel sibulat mõned minutid. Ära pruunista. Vajadusel alanda kuumust. Lisa pannile tükeldatud kapsas ja prae või sees läbi. Kalla siis pannile purustatud tomatid, ketšup ja kuum puljong. Lisa ka maitseained Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ning hauta vaiksel kuumusel kaane all ca 15 minutit. Lisa pannile ka hakkliha ja keedetud riis, sega läbi ja hauta veel mõned minutid. Maitsesta lõplikult soola, pipra ja tibakese suhkruga. Serveerides puista peale hakitud värsket peterselli või tilli. 

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.