Üle mere sõitvad kaunid Viking Line kirja kandvad punased laevad on ennegi näidanud klassi ning aidanud meieni tuua heaolu nautiva Skandinaavia elegantset väljapeetud stiili. Nüüdsest alates on aga laevad omaette klassi näitamas. Nimelt on laevafirma ja enam kui 200-aastase ajalooga šampanjamaja Piper-Heidsieck pikalt kestnud koostööd kroonimas spetsiaalselt Viking Line´i jaoks loodud šampanja Essentiel by Essi. Alates oktoobrikuust on rariteetne partii saadaval vaid punaste laevade restoranides ja kauplustes.

Väga elegantne ja samas parajalt jõuline šampanja. Tasub kindlasti järeleproovimist! Tõeliste meistrite poolt loodud
Essi Avellani, kes koostöös Piper-Heidsiecki veinimeistritega töötas välja selle šampanja
Essi Avellan on Soomes ja ka väljaspool Soomet hästi tuntud veiniekspert ja esimene soomlane, kes on pälvinud Master of
Wine aunimetuse. Šampanjaekspert Avellan on kirjutanud mitmeid veiniraamatuid.
Hetkel on tal käsil rahvusvaheline vahuveinipiibel “Christie`s World
Encyclopedia of Champagne and Sparkling Wine”. Avellan on maailma ainsa
šampanjale keskendunud väljaande Fine Champagne peatoimetaja, ajakirjade
Decanter ja The World of Fine Wine šampanjažürii liige ning Soome ajakirja
Glorian Ruoka & Viini kolumnist.

Tema tundliku käe ja veel tundlikuma maitsemeele abil sündiski koostöös Piper-Heidsiecki veinimeistritega spetsiaalne Viking Line´i šampanja.

Essi enda sõnul soovis ta luua midagi tõeliselt ainulaadset „Katsetasime ja
maitsesime tohutul hulgal erinevaid variante.” Koostööna valminud šampanja –
Essentiel by Essi for Viking Line – on vapustavalt rikkalik segu, mis võlub oma
elegantse aroomi, vürtsika iseloomu, kreemja pehmuse, kergelt suitsuste nootide
ning värskete ja kuivatatud puuviljade elava maitsega.
Spetsiaalselt selle šampanja juurde komponeeritud õhtusöögil sobitatakse kõikide roogade juurde Essi loodud elegantne jook
Lisaks on Essi Avellan aidanud kokku panna punastel laevadel müüdavat šampanjavaliku. Palju põnevaid tooteid sisaldav šampanjavalik on välja töötatud spetsiaalselt Viking Line´i jaoks ning vaieldamatult on tegemist kogu Läänemere esindusilkuma šampanjavalikuga. Laevadel lubatakse vähemalt 25% soodsamaid hindu kui maal, mistõttu tasub laevale sattudes väärikaid jooke kindlasti kaasa viia. 
Essi Avellan võib oma loomingu üle uhke olla!
Üks minu lemmikuid Viking Line´i šampanja juurde loodud menüüst. Homaar veiseliha ja selleriga. Täiesti imeline kooslus!
Kes aga satub sõitma vahemikus 20.oktoober kuni 18. november Viking Line´i laevadel Helsingi Stockholmi vahel, tasub kindlasti järele proovida ka spetsiaalselt selle šampanja jaoks loodud erimenüü. Sain seda maitstsa ka minagi ja kinnitan, et maitseelamused on garanteeritud. Sama väljapeetud, elegantne ja üllatavaid nüansse pakkuv, nagu šampanja ise, on ka sinna juurde komponeeritud menüü. 
Seega, Viking Line´i laevadel tasub end hellitada lasta!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.