Kaerahelbe purukattega õunakook pisukese pohlalisandiga on lihtsa
koduse koogi olemisega mõnus magus kohvi- või teekõrvane. Suuresti kaerahelbekatte
alla varju jääv õun muudab koogi mahlaseks ja pohl lisab omalt poolt hapukat maitset.
Koogile sobib seltsi sättida vaniljekastet või ka vaniljejäätist. Samal moel
võib küpsetada ka ploomidega kooki, kus õunad võib lihtsalt ploomidega
asendada. Kaerahelbed oma maalähedase maitsega sobivad imehästi nii õunte kui
ploomidega. Kaerahelbekattele lisatud karamelline
ja vürtsikas tume muscovado suhkur annab koogi kattele mõnusalt rikkaliku
maitsenüansi.

Iiri õunakook kaerahelbe-purukattega

Kogus: 8-10-le
3 õuna, viilutatuna
Paar peotäit pohli
100 g toasooja võid
1 dl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
2 muna
3 sl koort või piima
2,5 dl speltajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
Näpuotsaga soola
Purukate:
50 g võid
1 dl DanSukkeri tumedat muscovado suhkrut
1 dl kaerahelbeid
1 dl speltajahu
Valmista esmalt purukate. Selleks näpi tükeldatud külm või
suhkru, kaerahelveste ja jahuga koos ühtlaseks puruks. Tõsta kõrvale.

Taina jaoks vahusta esmalt toasoe või suhkruga. Lisa munad
ja sega kõik ühtlaseks. Järgmisena lisa  koor
või piim, sega läbi ja lisa siis kõik kuivained. Sega tainas ühtlaseks ja kalla
küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi. Silu tainas ühtlaseks ja laota sinna
peale õunaviilud ning puista peale pohlad. Kata õunad kaerahelbepuruga ning
tõsta kook ahju 180 kraadi juurde ca 35-45 minutiks. Kontrolli küpsust tikuga.
Serveeri koos vanillikastme või -jäätisega. 


Postitus sündis koostöös DanSukkeriga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.