Jõuluootuse aja juurde kuuluvad kindlasti mandariinid. Mandariinid on praegu mahlased ja magusad. Koju võib neid tuua kilode kaupa ja mingil müstilisel moel on kogu aeg puuviljakauss jälle tühi. Viieliikmelise pere peale kulub meil neid sageli mitu kilo päevas. Mandariinid tunduvad olevat üks neist toitudest, mille lõksu langedes hakkab kästi justkui iseenesest uue järele haarama.

Mandariine tasub süüa, sest praegusel ajal, kui levivad ka erinevad viirused, aitavad vitamiine täis mandariinid meie immuunsüsteemi tugevdada. Lisaks vitamiinidele on mandariinid pungil veel mikro- ja makrotoitainetest, antioksüdantidest ning on muuhulgas ka bakteritsiidse toimega ehk pidurdavad pärmseente vohamist.

Kui mandariine on niisama juba piisavalt söödud, võib neist kuldkollastest viljadest ka maitsva mandariinikastme teha. Siin magusroas on mandariinikaste sätitud ricotta kohupiimast valmistatud kreemile ning kirsiks tordil on erkrohelised krõmpsuvad pistaatsiapähklid. Sellist magustoitu sobib nautida nii argipäeval kui sättida ka pidulikule jõululauale.

Meega ricottakreem mandariinikastme ja pistaatsiapähklitega

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 200 g ricotta kohupiima
  • 1-2 sl vedelat mett
  • 2 sl Kreeka jogurtit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • Pistaatsiapähkleid jämedalt hakituna

Mandariinikaste

  • 2 dl värskelt pressitud mandariinimahla või apelsinimahla
  • 2 mandariini puhast viljaliha, kelmed eemaldatud
  • 2 sl suhkrut
  • 1-2 tl maisitärklist

Valmistamine

  • Tõsta ricotta kohupiim koos jogurti, mee ja vanillisuhkruga purustajasse või köögikombaini. Töötle paari minuti jooksul ühtlaseks kreemjaks massiks. Tõsta pokaalidesse.
  • Valmista mandariinikaste. Selleks kuumuta kastrulis mandariinimahl koos suhkruga keemiseni. Sega tärklis väikese koguse veega ja kalla siis kastrulisse. Kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb ja läbipaistvaks muutub. Tõsta pliidilt, jahuta veidi ja lisa siis soovi korral liköör ning tükeldatud mandariinisektorid. Tõsta kaste ricottakreemile ja puista peale hakitud pistaatsiapähkleid.

Postitus sündis koostöös Barboraga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.