Pastaroad on meie peres alati rõõmupäevad ja kui vahelduseks igasugustele põnevatele katsetustele ja eksootilistele toitudele ühe korraliku potitäie pastat teen, siis muutub tänulikkude pilkude energiast õhk lausa helendavaks.

Kui klassikaline pastaroog eeldab ikkagi vähemalt kahe poti ja panniga tegelemist – ühes keeb pasta ja teisel valmib kaste – siis see pastaroog nõuab valmistades vaid ühe poti määrimist. Teisisõnu valmibki pastaroog kõik koos ühes potis ja tulemus on üllatavalt mõnus ehk siis tegevuskäigu optimeerimine ei tee maitsele mingit allahindlust.

Selle pastaroa idee korjasin üles SIRVI.EU vahendusel minuni jõudnud ajakirjast Olive. Pean tunnistama, et olen kohati üsna vanamoodne ja kasutan sageli inspiratsiooni kogumiseks ajakirju või ka raamatuid. Ajakirjade puhul lisandub hooajalisus ja ajas muutuvate toidutrendidega kaasaskäimine. Loomulikult kasutan ka veebilehitsejaid ideede kogumisest, aga ajakirjade puhul meeldib mulle just see suurem personaalsus ehk siis ma tean, et selle konkreetse ajakirja toimetajate nägemus ja käekiri ühtib minu maitse-eelistustega. Minu läbi aegade lemmikuteks ajakirjadeks on olnud Delicious, Olive ja loomulikult imeilusa pildikeelega Donna Hay. Viimane on küll kahjuks ilmumise lõpetanud.

Kui aga pastaroa juurde tagasi minna, siis selle retsept on lihtne ja ka igati rahakotisõbralik ning hästi kättesaadavatest koostisainetest kokku kombineeritud.

Koorene ühe poti pasta seentega

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 30 g võid
  • 1 sibul hakituna
  • 250 g šampinjone tükeldatuna
  • Sidrunimahla
  • Värsket hakitud peterselli
  • 8-9 dl kanapuljongit
  • 1,5 dl 35%-list koort
  • 400 g spagette või linguine pastat
  • 50 g parmesani juustu riivituna
  • Oliiviõli viimistlemiseks

Valmistamine

  • Sulata potipõhjas või ja hauta sibulat või sees mõned minutid. Tõsta sibul potist ära, vajadusel lisa võid ja prae siis seeni kuni need on kergelt läbi küpsenud. Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Tõsta sibul potti tagasi, lisa ka hakitud värsket petersell ning kalla siis potti puljong ja koor. Lase keema tõusta, keeda paar minutit ja lisa siis potti pasta. Sega läbi ja keeda umbes 4 minutit. Keera siis kuumus ära, sega kõik läbi, kata pott kaanega ja jäta veel umbes 4-5 minutiks hauduma.
  • Serveerides puista peale värsket peterselli ja lisa riivitud parmesani juustu.

Muide, kui oled ka ajakirjade usku, siis pühade eel on kõikide ajakirjade aastatellimused 20% soodushinnaga. Aasta läbi kestev kingitus sobib hästi ka jõuluvana kingikotti poetamiseks.

Piilu lisa SIIT.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.