Praegusel jätkuval karantiiniajal on toidu kodus valmistamine normiks saanud. Blogi külastatavus on tõusnud muu ajaga võrreldes mitmekordseks ja põnev on jälgida ka seda, et kodus olemine on inimesed küpsetama pannud. Tundub, et paljud kodud on täitunud magusa küpsetamislõhnaga. Mis on iseenesest ju tore!

Teisalt ei tasu aga unustada, et värske sai, kook või kringel on küll tore, aga kodus end päevadeks sisse seadnud pere tahab vahel ka toekamat toitu. Näiteks küüslaugu- ja ürdimarinaadis mahlaseid kana pooltiibu. Sobib nii suupisteks snäkilauale kui ka näiteks vokitud köögiviljade või miks mitte kartulipüree juurde sättimiseks.

Tuleb tunnistada, et olen olnud pikalt ikka otsast lõpuni ise valmistatud toidu usku. Valmis marinaadid või maitseainesegud on nõrkadele, eksole 🙂 Seepärast suhtusin algselt pisut kahtlustavalt Maggi Idea sarja komplekti, kus olemas nii küpsetuskott kui ka maitseained. Teisisõnu on selle toidu valmistamiseks vaja ainult kaht komponenti ehk SEDA Maggi Idea küüslauguse kana küpsetuskomplekti ja siis kana pooltiibu või poolkoibasid. Aega kulub selle valmistamiseks ka umbkaudu viis minutit pluss siis küpsetamiseks vajalik aeg. Kui hakkasin uurima pakendit, siis esmalt üllatas mind loetletud koostisainete väga normaalne nimekiri. Maitseainesegu koosneb lihtsalt hulgast kuivatatud köögiviljadest ja vürtsidest. Ei mingeid maitsetugevdajaid ega kummalisi lisaaineid, mille toime või vajalikkus kukalt kratsima paneks. Katsetades selle marinaadiga kana teha, tabas meeldiv üllatus ka lõpptulemuse näol ehk siis tegelikult ongi tulemuseks mahlased ja parajalt maitsestatud ahjukuldsed kana suupisted. Pruunistamine toimub sealsamas küpsetuskotis ehk siis selleks ei ole vaja ühtegi lisaliigutust teha. Lihtsuse võlu ja arvestatav aja kokkuhoid. Eriti ajal, kui koduõppel olevad lapsed mitu korda päevas sooja toitu peaksid saama.

Mina katsetasin seekord samas küpsetuskotis kana pooltiibu valmistada. Need on eriti mõnusad näpu vahel näksimiseks. Just sellised väikesed parajad suupisted. Ja et tunda end pisut rohkem protsessi haaratuna, ei saanud ma jätta lisamata maitseainesegule pisut ka jogurtit. Jogurt aitab nimelt kanaliha veel mahlasemaks ja pehmemaks muuta. Kuigi, see lisand on pigem soovituslik ja väga maitsva tulemuse saab ka lihtsalt maitseainesegu kasutades.

Mahlased kana pooltiivad küüslaugumarinaadis

Aeg kokku 55 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1 kg kana pooltiibu sobivad ka poolkoivad
  • 1 pakk Maggi Idea segu kanale küüslaugu ja ürtidega
  • 2 sl maitsestamata jogurtit soovi korral

Valmistamine

  • Võta pakendis olev küpsetuskott ja eemalda sellelt punane kleebis. Sega maitseainesegu jogurtiga ja siis kana pooltiibadega. Võid kana ka lihtsalt maitseaineseguga maitsestada. Tõsta kana küpsetuskotti ja sule kott pakendis oleva punase sulguriga. Ära sule liiga tihedalt. Tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde. Jälgi, et küpsetuskotile jääks ruumi paisuda ning et küpsetuskott ei puutuks ahju seinu.
  • Küpseta 45-55 minutit või seni, kuni kana on kaunilt kuldne. Kui kasutad kana poolkoibi, pikenda küpsetusaega 60 minutile. Tõsta küpsetuskott ahjust ja lõika pealt lahti. Ole ettevaatlik, kotist väljub paras pahvak kuuma auru. Serveeri meelepäraste lisanditega.

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.