See on üks neist retseptidest, mis on paberilehele käsikirjaliselt kirja pandud ja mis libiseb välja ema vana kokaraamatu vahelt. Ajast, kus jahu oli lihtsalt jahu ja suhkur oli lihtsalt suhkur ilma, et oleks pidanud täpsustama, millist toodet täpsemalt silmas peetakse. Nimetus „Juta õunakook“ viitab sellele, et retsepti jagajaks on olnud keegi Juta. Üldjuhul on nii, et just sellised käest kätte jagatud retseptid on kõige paremini toimivad ja sageli valmivad piltlikult mitte millestki ehk siis sellised lihtsad vana kooli toidud, mida saab valmistada kodus käepärast olevatest toiduainetest. See retsept ongi üks neist, kus munast, jahust, suhkrust ja võist saab kokku tõeliselt maitsva plaadikoogi. Algselt koogis kasutatud õunad on siin asendatud kevadiste hapukate rabarberitega, mis siia koogi sisse ka imehästi sobivad. Kui soovid kooki ümmarguses vormis teha, siis arvesta poole kogusega (see on paras 26-28 cm läbimõõduga vormi jaoks).

Kastmeks kasutasin seekord Ekströmsi vanillikastet, kus tuleb kastmepulber vaid piimaga segada. Kui on aga soov vanillikaste ise valmis teha, siis juhised selle valmistamiseks leiab SIIT (kümne aasta taguseid pilte oli muidugi päris lustakas vaadata 😀 )

Rabarberi plaadikook pannkoogijahuga

Aeg kokku 55 minutes
Portsjonit 12

Koostisosad

  • 2 muna
  • 2- 3 dl rafineerimata roosuhkrut
  • Näpuotsaga soola
  • 200 g võid
  • 8 sl hapukoort
  • 4 dl jahu kas nisujahu või speltajahu
  • 4 dl pannkoogijahu
  • 4-5 vart rabarberit
  • 1 tl kaneeli
  • Tuhksuhkrut peale puistamiseks

Valmistamine

  • Vahusta munad suhkruga, lisa sool, sulatatud ja veidi jahutatud või ning hapukoor. Sega läbi. Lisa nüüd jahud ja kaneel. Sega kõik läbi kuni moodustub ühtlane tainas. Sega juurde rabarberitükid, kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või võiga määritud vormi ning küpseta 180-200 kraadi juures umbes 35-45 minutit. Koogi pealispind peab olema kuldpruun ning tikuga koogi keskelt torgates peaks tikk puhtaks jääma.
  • Puista peale tuhksuhkrut ning serveeri vanillikastmega.

Retsept valmis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.