See on väga mõnus ja samas lihtsa valmistuskäiguga õunakook, kus õunad on sidrutest erksat hapukust saanud. Maitse ja tekstuur olid selle koogi puhul hästi nauditavad ja kook kadus laualt juba esimese paari tunniga. Ikka tuli keegi jälle lisa võtma 🙂 Sidrunikoorest mõrkjust saanud tainakiht annab õuntele väga nauditava maitsenüansi, samas kui sidrunimahlas kümmelnud õunad aitavad seda õuna-sidruni maitseduetti nauditavaks viimistleda.

Õunakook sidruni ja mandlihelvestega

Aeg kokku 1 hour 10 minutes
Portsjonit 8

Koostisosad

 • 4-5 tk õuna sektoritena
 • 2-3 sl sidrunimahla
 • 2-3 sl sl suhkrut
 • 125 g võid toasoojana
 • 2-3 sl riivitud sidrunikoort
 • 1,5 dl roosuhkrut rafineerimata
 • 3 tk muna
 • 1 dl koort või piima
 • 3 dl nisujahu
 • 1 tl küpsetuspulbrit
 • näpuotsaga soola
 • 100 g mandlihelbeid
 • tuhksuhkrut

Valmistamine

 • Tõsta tükeldatud õunad kaussi, lisa sidrunimahl ja 2-3 sl suhkrut, sega läbi ja tõsta kõrvale.
 • Vahusta toasoe või suhkru ja sidrunikoorega koos kreemjaks. Lisa munad ja vispelda tainas ühtlaseks. Kalla juurde koor või piim ning sega tainas läbi. Sega jahu, küpsetuspulber ja sool ning sõelu jahu muna-võimassi sisse. Lisa ka umbes pool õuntest ja sega läbi. Kalla tainas lahtikäiva 24-26-cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Lao peale ülejäänud õunatükid ja puista peale mandlihelbed. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180-190 kraadi juures 50-60 minutit, kuni tainas on pealt kuldne ja kook läbi küpsenud. Tõsta ahjust välja.
 • Viimistle tuhksuhkruga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.