Argiõhtu kiireks toiduks sobiv ja samas alati kiidusõnu pälviv tortiljapitsa valmib loetud minutitega ja jätab alati ruumi ka väikeseks improvisatsiooniks. Teisisõnu võib seda retsepti võtta kui ainult üht varianti ja võimalust, mida pitsapõhja rollis olevatele tortiljadele sättida ning alati võib lisada kas köögivilju, erinevaid juustusid, liha või muud meelepärast.

Selle pitsa puhul ühendab see oma maitsekombinatsioonilt klassikalised Caprese salati maitsed – tomatikastme, basiilikupesto ja mozzarella juustu. Toekust ja maitselisa aitab anda toorsuitsusink, mille võid ka vürtsika salaamiga asendada.

Tortiljapitsa mozzarella, singi ja basiilikupestoga

Aeg kokku 25 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 4 minitortiljat
  • 4 sl tomatikastet või ketšupit
  • 200 g mozzarella juustu riivituna
  • 150 g toorsuitsusinki
  • Basiilikupesto:
  • Suur punt basiilikut
  • 1,5 dl oliiviõli
  • 50 g parmesani juustu riivituna
  • 1-2 küüslauguküünt
  • Peotäis piiniaseemneid või pähkleid
  • Soola

Valmistamine

  • Valmista esmalt basiilikupesto. Selleks tõsta basiilikulehed koos oliiviõli, juustu, küüslaugu ja pähklitega purustajasse või köögikombaini. Töötle ühtlaseks, aga ära purustamisega liiga hoogu satu. Tulemus peaks olema kergelt tükiline, mitte päris ühtlane püree. Tõsta pesto kõrvale.
  • Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile minitoriljad ja määri igale tortiljale tomatikastet või ketšupit. Tõsta sinna peale riivitud mozzarella juustu ja väiksemaks rebitud toorsuitsusingi tükke. Tõsta eelkuumutatud ahju 220 kraadi juurde mõneks minutiks, kuni juust on sulanud. Serveeri kohe ja serveerides lisa basiilikupestot ja värskeid basiilikulehti.

Postitus sündis koostöös Barboraga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.