Järjest rohkem kõrvitsaid on kolinud kompostihunnikust köögikappidele oma hooaega ja tähehetke ootama. Kuldkollane kõrvits on sügishooajal tegija ja kui kõrvitsasuppi juba mõned korrad söödud, oleks hea ette võtta ka ühe küllusliku kõrvitsakoogi tegu.

Kui hindad magusvürtsikaid rikkalikke maitsekooslusi, siis see blondie on just sinu jaoks. Mahlane, külluslik, vürtsidest pungil kook sobib hästi kohvikõrvaseks mõnusaks naudinguhetkeks. Tänu kõrvitsale püsib kook mahlasena ka järgmisel või ka ülejärgmisel päeval, kuid arvatavasti on selleks ajaks kook ammu juba helgeks mälestuseks maitsvast taldrikutäiest.

Šokolaaditäpiline vürtsikas kõrvitsa-blondie pekaanipähklitega

Aeg kokku 55 minutes
Portsjonit 10

Koostisosad

  • 200 g võid toasoojana
  • 1,5 dl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
  • 1 suurem muna
  • 400 g kõrvitsapüreed*
  • 4,5 dl speltajahu
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl kardemoni
  • 1 tl ingverit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soola
  • 100 g tumedat šokolaadi tükeldatuna
  • Paar peotäit pekaanipähkleid

Valmistamine

  • Sega kausis omavahel kuivained – jahu, kaneel, kardemon, vanillisuhkur, küpsetupulber ja sool.
  • Teises kausis vahusta toasoe või suhkurga. Lisa muna, sega läbi ja lisa siis kõrvitsapüree. Vaikselt segades lisa juurde kuivained. Lisa ka tükeldatud tume šokolaad ja pekaanipähklid. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud ca 20×25 vormi.
  • Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 35-40 minutit, kuni kook on pealt kergelt pruunistunud ja läbi küpsenud. Serveerides puista peale tuhksuhkrut.
  • *kõrvitsapüree valmista kas aurutatud või ahjus pehmeks küpsetatud tükeldatud ja seemnetest ning koortest puhastatud ja kõrvitsast. Töötle kõrvits ühlaseks püreeks ja mõõda välja vajaminev kogus.

Retsept sündis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.