Kausitoidud on tulnud selleks, et jääda. Nauditavalt lihtne on kombineerida maitse- ja värviküllaseid kausitoite nii, et seal kõik väärtuslikud komponendid üksteise kõrval oleksid. Süüa saab seda värvikirevat taldrikutäit esmalt silmadega ja hiljem nautida korraliku toitainetest pungil toidukorda.

Kuldkollane hummus on siin kausitoidus nii kastme rollis ja kasutatud ka lillkapsa röstimisel

See värvikirev kausitoit on kui teadliku ja tervisliku toitumise musternäide, kus saavad kokku taimsed valgud, erinevad köögiviljad, head rasvad ja parajal hulgal ka kiudaineid, mida meie igapäevamenüüs kipub nappima.

Selline näeb välja uus magusvürtsikas indiapärane hummus. Söö niisama, säti võileivale, kasuta dipikastmena või kasuta toiduvalmistamisel

Maitse eest hoolitseb aga Gourmet Clubi vürtsikas India mango-karri hummus, mida saab kasutada ka lillkapsaste röstimisel. Selleks tuleb lillkapsaõisikud lihtsalt õli, mõne lusikatäie hummuse ja paprikapulbriga läbi segada ning ahjus küpseks röstida. Hästi mõnus amps ja alati pead end kontrollima, et enne kausitoidu kokku seadmist neid lillakapsaõisikuid niisama ära ei maiusta. Must riis on kindlasti ka avastamist väärt. Võrreldes oma kahvatu sugulasega on must riis oluliselt toitaineterikkam, sisaldab rohkelt kiudaineid ning on kõrge toiteväärtusega.

Täistaimne kausitäis hummusega röstitud lillkapsa, musta riisi ja avokaadoga

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 1 väiksem või poole suuremat lillkapsast õisikutena
  • 200 g Gourmet Club India mango-karri hummust
  • 1 tl jahvatatud paprikat võimalusel kasuta suitsutatud paprikat
  • Oliiviõli
  • 2 dl musta riisi keedetuna
  • 200 g edamame ube sügavkülmutatuna
  • 100 g kirsstomateid poolitatuna
  • 2 avokaadot tükeldatuna
  • Marineeritud punast sibulat
  • Lehtkapsast või salatirohelist
  • Serveerimiseks seesamiseemneid
  • Soola
  • Sidrunimahla

Valmistamine

  • Laota lillkapsas ahjuplaadile. Piserda lillkapsast oliiviõliga ja lisa mõni supilusikatäis hummust ning jahvatatud paprikat. Lisa ka veidi soola. Sega käte vahel läbi. Rösti ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit. Jahuta.
  • Keeda musta riisi soolaga maitsestatud vees 45 minutit. Kurna.
  • Auruta edamame ube paar minutit ja eralda siis kaunast. Rebi lehtkapsas väiksemaks ja sega siis oliiviõli ja sidrunimahlaga. Tõsta lehtkapsas kaussi. Lisa sinna ka keedetud riis, röstitud lillkapas, edamame oad, avokaado, kirsstomatid ja marineeritud punane sibul. Tõsta kastmeks paar lusikatäit hummust. Puista peale seesamiseemneid ja serveeri kohe.

Retsept sündis koostöös Gourmet Club` iga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.