Eks ole meil kõigil neid päevi, kui igapäevase ja tüütult korduma kippuma „mis-me-täna-sööme“ küsimuse lahendamiseks ei jää mõislikus koguses aega ega vahel ka energiat. Paraku tahab pere süüa ka  neil päevadel või õhtutel, kui esimene mõte toidule pääseb liikuma alles õhtul kodu poole sõites või koduuksest sisse astudes. Sellisteks puhkudeks tasuks kappi varuda Maggi Idea sarjast tooteid, kus seesama mõttetöö on kellegi poolt juba ette ära tehtud ja sinul ei jää üle muud, kui kõik koostisained kokku segada ja juhiste järgi valmis küpsetada. Üks selline lihtsamast-lihtsam kooslus on kergelt suitsuse BBQ maitsega kana ja köögiviljad, mis valmivad küpsetuskotis. Nii küpsetuskott kui maitseainesegu on juba ilusti pakis kasutusvalmis olemas. Sinu ülesandeks jääb poest kana ja köögiviljad kaasa haarata, need maitseinetega läbi segada ja küpsetuskotis valmis küpsetada.

Tunnistan, et olin veel mõni aeg tagasi üsna tõrges selliseid valmissegusid kasutada. Omaaegne pakisupp ehk see kuulus kukesupp ehk ema koju ootamise supp oli lapsena küll sageli menüüs, aga selle isu kadus täielikult peale seda, kui sai pisut koostisosadesse süvenetud. Maggi toodete puhul olen kohe esimesena asjana üle vaadanud koostise ja oma üllatuseks avastanud, et tegemist on lihtsalt kuivatatud maitseköögiviljadest ja ürtidest segudega ja ka parima tahtmise korral ei ole sealt võimalik leida midagi, mille üle nuriseda. Seega, vahel kiireks ja lihtsaks lahenduseks sobib selline pakike hästi. Maggi Idea mahlane BBQ maitseline kanaroog valmib, nagu mainitud, küpsetuskotis. Mina lisasin sinna veel mõned värvilised porgandid ja loorberilehe. Kanalihana kasutasin osso bucco nime all müüdavaid kanakoibasid, kus koiva alumine osa on eemaldatud. Hästi sobivad ka tavalised kanakoivad või ka pooltiivatükid. Köögivilju võid ka oma meeldimise järgi lisada – sibulat, küüslauku, kaalikat, pastinaaki, bataati või muud. Tänu maitsesegule küpseb kõik mõnusaks ühepajaliseks. Juurde sobib hästi pakkuda hapukoort, samas tekib küpsemise ajal piisavalt ka leent, mille koorega segamisel saab sellest kastme valmistada.

Siin on pada selles küpsetuskotis, millega ta ahjus end valmis küpsetab

Mahlane kana- ja köögiviljapada

Aeg kokku 1 hour 10 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 600 g kana poolkoibasid
  • 400 g kartuleid koorituna ja tükeldatuna
  • 2-3 porgandit koorituna ja tükeldatuna
  • 1-2 loorberileht
  • Soovi korral sibulat ja küüslauku
  • Serveerimiseks värsket hakitud tilli
  • Soovi korral hapukoort

Valmistamine

  • Tõsta kana koos köögiviljadega küpsetuskotti. Lisa pakendis olevad maitseained ja mulju vaikselt need ühtlaselt laiali. Sulge kott kaasas oleva klambriga ja tõsta kott küpsetusvormi. Kuumuta ahi 180 kraadini ja tõsta siis kott ahju. Ära kasuta grillrežiimi ja jälgi, et kott ei puutuks vastu kuuma ahjuseina. Küpseta kana ja köögivilju ca 60 minutit. Tõsta ahjust ja kalla serveerimisnõusse või tõsta portsjonitena taldrikutele. Ole kuuma kotti avades ettevaatlik kuuma auru pärast. Serveerides puista peale värsket hakitud tilli ja paku juurde soovi korral hapukoort.

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.