Täistaimne, maitsetest pungil ja toitev lavaširull on mõnusaks kõhutäieks, mis sobib nii argiõhtusse, aga oma värvikirevuse ja maitsekülluse tõttu ka pühapäevalõunaks. Kui see täidisega lavašš kokku rullida ja paberisse keerata, siis võib see olla aga kaasavõetavaks kõhutäiteks kas pikal kontoripäeval või hoopis metsarajale matkama minnes. Kindel on see, et kõht saab täis ja maitsemeeled nurruvad hiljem rahulolevalt.

Veganitele sobiva variandi puhul kasuta falafeli (kikerhernejahust pallikesed), aga kui tahad lihasemat varianti, võid need mini-lihapallidega asendada. Maitsev jääb see kooslus igal juhul. Valmis falafele leiad nii veganitele mõeldud lettidelt kui ka sügavkülmast. Maitsemeeli aitab hellitada aga Gourmet Clubi uus Maroko hummus. Minul üks viimase aja lemmikuid ja kui see end külmikus sisse seab, siis nagu iseenesest leiab ta tarvitamist nii salatites, võileibadel kui niisama dippimiseks.

Lavaširull falafeli, hummuse ja kiirmarineeritud mesiste köögiviljadega

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 2 lavašši
  • 200 g Gourmet Club Maroko hummust läätsede ja harissaga
  • 200 g falafelit
  • 1 punane sibul poolratastena
  • 1 porgand riivutuna või ribadena
  • 3-4 redist õhukeste viiludena
  • 1 sl mett
  • 1 sl sidrunimahla või veiniäädikat
  • 1 sl oliiviõli
  • Salatirohelist
  • Idusid
  • Peterselli või koriandrit

Valmistamine

  • Alusta köögiviljade marineerimisest. Sega mesi, sidrunimahl või äädikas ja õli. Tõsta sibul, porgad ja redis marinaadi sisse ja sega läbi. Jäta veidikeseks marineerima.
  • Võid valmistada neid lavaširulle nii soojana kui külmana. Sooja variandi puhul soojenda lavašši mõni minut pannil või ahjus. Samamoodi tõsta ahju või pannile mõneks minutiks soojenema falafelid. Tõsta lavašile salatirohelist ja säti sinna peale veidi hummust. Lisa falafelid koos marineeritud köögiviljadega. Kõige peale tõsta veel hummust ning puista peale idusid ning peterselli või koriandrit. Keera lavašš rulli ja serveeri kohe. Kui soovid lavaširulli kaasa võtta, keera see kas paberi või toidukile sisse. Naudi soojalt või külmalt.
See Maroko hummus läätsedega on mul üheks uueks lemmikuks saanud. Mõnusalt maitseküllane ja paigas maitsetega. Just nagu ise tehtud 🙂

Postitus sündis koostöös Gourmet Clubiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.