Peale jõulude ja aastavahetuse pidusöömaaegu on aasta alguses tark veidi kergemalt võtta ja vahelduseks oma menüüsse rikkalik valik taimseid toite tuua. See külluslik ja päikeseküllane puder on inspiratsiooni saanud klassikalisest Mulgi pudrust, kuid kartuli asemel on siin kasutatud bataati ning odrakruubile tulevad seltsiks läätsed. Tulemuseks on kaunilt kuldne, toitev ja väga maitsev puder, mida sobib süüa nii iseseisva roana koos krõbedaks praetud sibulatega või pakkuda pearoa kõrvale. Sarnaselt Mulgi pudrule võib sinna juurde pakkuda hapukoort (taimse versiooni puhul taimset hapukoore asendajat) või hoopis krõbedaks praetud peekoniribasid, kui on soov toekamat rooga serveerida. Tänu Maggi BIO puljongikuubikutele saab puder juba keemise ajal mõnusa meki juurde. Vastavalt oma soovile ja eelistustele võid kasutada kas Maggi BIO köögivilja- või ürdipuljongit.

Kruubid leota enne keetmist. Nii fermenteerid kruupe, mille tulemusena muutuvad need palju paremini omastatavaks ja terades sisalduvad vitamiinid ja mineraalained on võimalik kaduteta kätte saada. Lisaks sellele tekivad terades juurde vitamiinid, ensüümid ja fermendid, mille tulemusena ei seo terades sisalduvad kiudaineid enam soolestikus mineraalaineid ja ei vii neid ka välja. Kruubid muutuvad leotades ka allergikutele paremini talutavaks. Lisaks võidad veel kruupide keetmise ajas.

Tänu kruupidele ja läätsedele sisaldab puder hulganiselt taimseid valke ja nii võid kindel olla, et taimset toitu süües toitud sa mõistlikult ja mitmekesiselt.

Täistaimne porgandi-bataadipuder läätsede ja odrakruupidega

Aeg kokku 45 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 500 g bataati koorituna ja tükeldatuna
  • 300 g porgandit koorituna ja tükeldatuna
  • 1 dl odrakruupe leotatuna
  • 2 dl läätsesid
  • 1,5-2 l Maggi BIO köögiviljapuljongit
  • Soola vajadusel
  • Värsket murulauku hakituna
  • 2 sibulat poolratastena
  • Õli praadimiseks

Valmistamine

  • Pese kruubid külma voolava vee all ja tõsta eelmisel päeval külma veega ligunema. Nii väheneb kruupide keetmise aeg ja kruubid muutuvad paremini omastatavaks. Tõsta tükeldatud bataat, porgand, leotatud ja sõelal kurnatud odrakruubid ning läätsed koos puljongiga potti ja lase keema tõusta. Alanda siis kuumust ning keeda vaiksel tulel 20-30 minutit, kuni koostisained on parajalt pehmed. Vajadusel lisa keetmise ajal vett. Maitsesta vajadusel soolaga ja tambi siis jämedalt pudruks.
  • Prae sibulaid õli sees vaiksel tulel 15-20 minutit, kuni sibul pruunistub ja muutub mõnusalt krõbedaks. Serveeri sibulaid koos pudruga ja serveerides puista pudrule peale värsket hakitud murulauku.

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.