Mooniseemned ja sidrun on maitsekooslus, mis naljalt alt ei vea. Vastupidi, sõltuvussuhe on tänu täiuslikult kokkusobivatele maitsetele kiire tekkima. Siin keeksis on sidrun lisatud kahel moel ehk siis keeksi sees mahla ja riivitud koorena ning keeksi peale on lisatud sidruniglasuur, mis sellele eriti nauditava lõppviimistluse annab. Muidu on aga tegemist lihtsa valmistuskäiguga keeksiga, mille valmistamine on jõukohane kõigile, kes tainast kokku segada ja ahju sisse lülitada suudavad.

Sidruni-moonikeeks sidruniglasuuri kattega

Aeg kokku 1 hour 10 minutes
Portsjonit 8

Koostisosad

  • 3 dl jahu võid kasutada speltajahu
  • 3 sl mooniseemneid
  • 1 tl soodat
  • ½ tl küpsetuspulbrit
  • Näpuotsaga soola
  • 1 suurem muna
  • 2 dl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
  • 80 ml õli
  • 100 g hapukoort
  • 1,5 dl piima
  • 1 sidruni mahl ja riivitud sidrunikoor

Sidruniglasuur

  • 1 sidrun õhukeste viiludena
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl vett
  • 2 sl sidrunimahla

Valmistamine

  • Sega omavahel jahu, mooniseemned, sooda, küpsetuspulber ja sool. Teises kausis sega muna suhkruga ühtlaseks ja lisa siis õli, hapukoor, piim, sidrunimahl ja -koor. Sega läbi ja ühenda siis jahusegu vedelate ainetega. Sega ühtlaseks. Määri keeksivorm võiga ja kalla tainas vormi. Küpseta 180 kraadi juures 50-60 minutit. Kui keeks kipub pealt liialt pruunistuma, võid vormi pealt fooliumiga katta. Küpsust kontrolli puidust tikuga. Tõsta keeks ahjust ja kalluta vormist välja metallrestile.
  • Keeksi küpsemise ajal valmista glasuur. Sidruniglasuuri jaoks sega omavahel 1 dl suhkrut 1 dl veega ja sidrunimahlaga. Kalla pannile ja lase keema tõusta. Alanda kuumust ja laota sinna sisse sidruniviilud. Lase vaiksel kuumusel 10-15 minutit kergelt mullitades keeda sidruniviile paar korda ümber keerates, kuni sidruniviilud on läbipaistvad ja vedelik siirupine. Tõsta pannilt, jaota sidruniviilud soojale keeksile ja nirista peale sidrunisiirup.

Postitus sündis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.