Vaatamata sellele, et juba mitu päeva tagasi algas ametlikult kevad, tuleb päris sooja veel tükk aega oodata. Samas saab end vahel mõnel päikesepaistelisel päeval juba rästaid tilkuma paneva sooja päikese käes soojendada, kuigi maa veel veidi valge ja suuremat sooja annab ikka veel nädalaid ja nädalaid oodata.

Samamoodi tuleb veel mõnda aega oodata head grillimise ilma. Just sellist, kus lisaks grillimisele kannatab ka õue laua katta ja rikkalikku söögikorda õues nautida. Samas ei tasu grillimisest seni loobuda ja soojemaid ilmu ootama hakata, vaid tegelikult saab üsna edukalt ka kodust pliiti kasutades ühe korraliku grillipeo korraldada. Hetkel küll pigem oma koduses ringis, aga loodetavasti tohib peatselt ka jälle sõpru küll kutsuda, kellega koos grillitavat kraami nautida saab.

Tubase grillimise muudab võimalikuks ja üllatavalt lihtsaks nutikas AEG Plancha grillplaat, mille saab asetada pliidile. Selle plaadi eeliseks grillpannide ees on see, et ulatudes üle kahe pliidiaugu, võimaldab see grillplaat sinna peale ka suuremaid tükke või ka grillvardaid asetada. Grillplaat on turvaliselt tugev ja üsna paks, mis annab tulemuseks selle, et pliidile asetatuna kuumeneb kogu plaat ühtlaselt ja kogu plaadile asetatud toit küpseb ühtlaselt kuumuses, mis levib üle kogu plaadipinna. Siinkohal ei tasu karta, et kahe pliidiaugu vahelt plaat ei soojeneks. Paks grillplaadi materjal jaotab soojuse ühtlaselt kogu grillplaadi ulatuses laiali. Väga mugavaks teeb grillplaadi kasutamise mittenakkuv pind ehk siis seda grillplaati on tõeliselt lihtne puhastada. Kinnitan seda ka omalt poolt, kergelt veega üle lastes sai juba suurema osa pannile jäänud jääkidest eemaldatud. Grillplaadil mittenakkuv pind võimaldab ka lisatava rasvaine arvelt kokku hoida ehk siis plaati ei ole vaja enne grillimist liiga hoolega õlitada. Grillplaat sobib hästi kõikide erinevate pliiditüüpidega ja eriti hea tulemuse annab induktsioonpliidil kasutades.

Kasulikuks vihjeks võin öelda, et sellise AEG Plancha grillplaadi saate endale soetada kodu- ja köögitehnika salongist TehnikaStuudio. Ostes selle nende veebipoest Tehnikastuudio.ee saate plaadi ka 25% tavahinnast parema hinnaga. Kasutada tuleb rõõmsama hinna saamiseks sooduskoodi TUULI25.

Seega, kui selline tõhus abimees juba kodus on, siis tasub üks kodune tubane grillipidu ette võtta ja erinevaid maitsvaid grillroogasid valmistada. Seekord sai samal grillplaadil katsetatud Thai Choice erinevate toodetega marineeritud toite – Tom Kha krevetid, taipärane seafilee varras, vürtsikad kana pooltiivad ja marineeritud köögiviljavardad. Kõik toidu hästi mõnusad ja neid omavahel kombineerides saad tulemuseks tõhusa ja maitseküllase söögikorra.

Tom Yum marinaadis grillitud krevetid

Väga lihtne ja tõeliselt maitsev marinaad krevettidele, kus on ära kasutatud Tom Yum maitseküllane supipasta. Üllatavalt hästi toimiv kooslus! Kui soovid teravamat tulemust, võid marinaadile veel hakitud tšillit lisada, aga väga maitsev ja piisavalt vürtsikas jääb marinaad ka niisama.

Tom Yum marinaadis grillitud krevetid

Aeg kokku 45 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 400 g tooreid hiidkrevetisabasid puhastatuna
  • 2-3 sl Thai Choice Tom Yum supipastat
  • 2-3 sl Thai Choice kookospiima sobib ka kookoskoor
  • 1 tšillipipar hakituna (soovi korral)
  • Värsket koriandrit hakituna
  • Laimimahla

Valmistamine

  • Puhasta krevetid ja vajadusel eemalda saba seljaosas olev soolikas. Sega omavahel Tom Yum pasta, kookospiim, tšillipipar ja koriander. Tõsta krevetid marinaadi pooleks tunniks. Torka siis krevetid vardasse ja grilli kiirelt mõlemalt poolt, kuni krevetid on värvi muutnud. Selleks kulub paar minutit mõlemalt poolt. Ära üle kuumuta ja arvesta sellega, et krevetid küpsevad edasi veel järelkuumuses.
  • Serveeri kohe ja puista peale värsket koriandrit ning piserda laimimahlaga. Juurde sobib pakkuda Sriracha kastet või magusat tšillikastet.
Ausalt öeldes oli üllatav, kui lihtne ja toimiv on praktiliselt kahest komponendist kokku segatud marinaadis kümmelnud grillitud krevetid.

Hõrk grillitud seafilee taipärases marinaadis

Taipärases marinaadis vardas grillitud seafilee võib saada koheselt uueks lemmikuks, sest tegemist on lihtsalt väga mõnusa maitsekombinatsiooniga. Väga meeldisid need vardad pere noorimale, kelle puhul pidi vahepeal märku andma, et ka teistele võiks natuke jätta 🙂

Õhukesteks viiludeks lõigatud sea sisefilee küpseb kiirelt ja on vähekaloriline, rasvavaene ja valgurikas suutäis. Maitsev loomulikult ka

Hõrk grillitud seafilee taipärases marinaadis

Aeg kokku 1 hour 30 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 500 sea sisefileed

Marinaad:

  • 4 küüslauguküünt hakituna
  • Värsket koriandrit hakituna
  • 1 tl jahvatatud koriandrit
  • 3 sl Thai Choice austrikastet
  • 3-4 sl Thai Choice sojakastet
  • 3-4 sl Thai Choice kalakastet
  • Veidi seesamiõli
  • 2 sl suhkrut
  • 2 sl maisitärklist
  • 3 sl õli
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Tõsta kõik marinaadi koostisosad kaussi ja sega läbi. Lisa marinaadile soola (vajadusel) ja värskelt jahvatatud musta pipart.
  • Puhasta sea sisefilee kelmetest ja lõika terava noaga õhukesed viilud. Tõsta seafilee marinaadi ja jäta vähemalt tunniks ajaks marineerima.
  • Torka sealiha puidust varraste otsa. Selleks keera fileetükk kaheks ja lükka vardasse. Grilli vardaid kuumal grillil paar minutit mõlemalt poolt, kuni liha on läbi küpsenud. Seafilee küpseb üsna kiirelt, seega ära üle küpseta.
  • Serveeri kohe ja juurde sobib pakkuda magusat tšillikastet või muud kastet, kuhu liha dippida.
Kiidan omalt poolt grilplaadi mittenakkuvat pinda. Kui kasutatud malmist grillpannid vajavad reeglina päris hoolikat puhastamist peale kasutamist. Selle grillplaadi puhul piisas piltlikult veega üle laskmisest.

Grillitud kana pooltiivad Hoisin marinaadis

Hoisin marinaad on minu ammune lemmik. Hästi külluslik umamine ja toitudele maitsesügavust andev. Hea lihtne kasutada ka. Lihtne ja maitsev marinaad, kus pearoll jääb Hoisin kastme kanda. Maistelisa annavad veel veidi küüslauku ja muid maitseaineid. Kana pooltiivad on mõnus näputoit, mis sobib suurepäraselt suupistelauale.

Grillitud kana pooltiivad Hoisin marinaadis

Marineerimiseks 2 hours
Aeg kokku 25 minutes

Koostisosad

  • 800 g kana pooltiibu

Marinaad

  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • 3 sl Hoisin kastet
  • 2 sl sojakastet
  • 2 sl mett
  • 2 sl ketšupit või magusat tšillikastet või srirachat
  • 1 tl seesamiõli
  • Hakitud rohelist sibulat

Valmistamine

  • Marinaadi jaoks sega omavahel küüslauk, Hoisin kaste, sojakaste, mesi, ketšup, seesamiõli ja hakitud roheline sibul. Tõsta kanatiivad marinaadi ja jäta paariks tunniks marineerima.
  • Tõsta kanatiivad marinaadist, eemalda üleliigne marinaad ja tõsta kuumale grillile. Grilli umbes 20-25 minutit, kuni kana on läbi küpsenud. Kasta liha küpsemise ajal järelejäänud marinaadiga. Võid kana grillil vahepeal fooliumiga katta, et ta ühtlasemalt läbi küpseks. Serveeri kohe ja paku juurde magusat tšillikastet.
Mõnus näputoit, mis reeglina meeldib ka lastele väga.

Grillitud taipärased köögiviljavardad

Liharoogadele seltsiks sobib hästi sättida köögiviljavardaid. Maitseküllased grillitud köögiviljad on nauditavad ka omaette roana, aga sobivad hästi ka lisandiks erinevate liha- ja kalaroogade juurde. Köögivilju võid ise vastavalt oma soovile või eelistusele või hooajale kombineerida.

Grillitud taipärased köögiviljavardad

Marineerimiseks 1 hour
Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1 punane paprika tükeldatuna
  • 300 g šampinjone tükeldatuna
  • 1 suvikõrvits tükeldatuna

Marinaad

  • 5 küüslauguküünt tükeldatuna
  • Suurem peotäis värsket koriandrit
  • 2 sl kalakastet
  • 1 sl sriracha kastet
  • 1-2 tl seesamiõli
  • Soola ja pipart
  • Veidi vett

Valmistamine

  • Tõsta küüslauk, koriander, kalakaste, sriracha, seesamiõli koos veidikese veega purustajasse või köögikombaini ja töötle ühtlaseks pastaks. Tõsta tükeldatud köögiviljad kaussi ja kalla peale marinaad. Sega hoolikalt läbi ja jäta umbes 1 tunniks marineerima.
  • Torka siis köögiviljad vardasse ning grilli kuumal grillil 10-12 minutit vardaid aeg-ajalt keerates kuni köögiviljad on valmis. Köögivili võib jääda kergelt krõmpsuv.
  • Serveeri kohe koos meelepärase kastmega kas iseseisva roana või lisandina liha-, kala- või mereanniroogade juurde.

Kui nüüd tekkis vastupandamatu soov üks väike tubane grillipidu püsti panda, siis meeldetuletuseks veel kord, et ostes grillplaadi Tehnikastuudio.ee veebipoest, on võimalik saada tervelt 25% soodustust. Kasutada tuleb rõõmsama hinna saamiseks sooduskoodi TUULI25.

Mõnusat grillimist!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.