Täidetud munad või munavõi ja lihavõtted käivad ikka käsikäes. Tavaliselt niipidi, et esmalt värvid mune ja kui pidu peetud, siis saab selle munalaari edukalt kas munavõiks töödelda, aga kui tahad pisut pidulikumat varianti, siis võib meisterdada hoopis täidetud mune. Meie peres on täidetud munad alati au sees ja kaovad laualt kiirelt. Munakollasest tehtud kreemi sisse sätin alati ka sinepit. Minu meelest teeb see maitse hästi mõnusaks. Peale võib aga sättida toorsuitsuforelli. Sinepine munakreem ja kergelt suitsune forell suudavad väga mõnusa maitsekoosluse tekitad.
Kaunistada võib neid mune erkrohelise wakame vetika ja seesamiseemnetega, aga sobib hästi ka tillioksake, idud või lihtsalt oksake lemmikürdiga. Maitsev jääb see igal juhul.
Täidetud munad toorsuitsuforelliga
Koostisosad
- 6 muna
- 1-2 tl magusamat sinepit
- 2 sl paksemat majoneesi
- Veidi toorjuustu
- Veidi soola
- 100 g toorsuitsuforelli
- Wakame vetikat
- Seesamiseemneid
Valmistamine
- Tõsta munad keevasse vette ja keeda 10 minutit. Tõsta munad enne keetmist vähemalt tund aega varem toatemperatuurile. Nii keevad nad väiksema tõenäosusega katki. Jahuta munad jääkülma vee all.
- Koori ja poolita märja noaga. Nii on lihtsam siledat lõikepinda saada. Urgitse lusikaga munakollane välja.
- Töötle munakollane kahvliga puruks ja lisa siis sinep, majonees ja veidi toorjuustu. Klopi kahvliga munakollane ühtlaseks kreemiks. Tõsta munakollase kreem kas lusikaga või pritsi pritskoti abil munavalge süvendisse. Tõsta peale suitsuforell ja kaunista wakame vetika ning seesamiseemnetega.
Kauneid eelseisvaid pühi!
Vasta