Külluslikud toorjuustukattega kaneelirullid saavad õunahooajal veel rikkalikumaks, sest koos kaneeliga saab rullide täidiseks sättida magusmahlaseid õunu. Kaneeli-õunarullid küpsevad vormis üksteise kõrval ja peale küpsemist saavad lõppviimistluse toorjuustukattest. Hästi mõnus ja maitsev küpsetis, mis tuntud ka Ameerika kaneelirullide ehk cinnabonide nime all.

Selle kaneelirullivormi (või kuidas iganes vormis kõrvuti küpsenud kaneelirulle nimetada) koondnimetajaks on külluslikkus ehk siis igati ameerikapärane variant kaneelirullidest, kus millegagi end tagasi ei hoita. Õunte lisamine täidiseks on ka igati hea mõte, sest need aitavad rulle veel mahlasemaks teha ja lisavad omalt poolt pisut hapukat maitset.

Ameerikapärased õuna-kaneelirulld toorjuustukattega

Aeg kokku 2 hours
Portsjonit 12

Koostisosad

Tainas:

  • 2,5 dl piima
  • 25 g presspärmi või vastav kogus kuivpärmi (11 g)
  • 1 dl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 100 g võid
  • 1 suurem muna
  • 450-500 g jahu

Õuna-kaneelitäidis

  • 1-1,5 dl demerara või pruuni suhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 70 g toasooja võid
  • 2-3 õuna koorituna ja tükeldatuna

Toorjuustukate:

  • 50 g toasooja võid
  • 150 g toorjuustu toasoojana
  • 1,5 dl DanSukkeri tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

  • Lahusta pärm käesoojas piimas. Sega juurde muna, sool ja suhkur. Lisa umbes pool jahukogusest ning klopi tainas ühtlaseks. Pidevalt sõtkudes lisa ülejäänud jahu, kuid jäta ca 1 dl jahu veel alles. Lisa toasoe pehme või ning sõtku see taina sisse. Viimasena lisa vähehaaval allesjäänud 1 dl jahu, kuid timmi täpne jahukogus paika vastavalt taina paksusele, kuna jahude niiskusesisaldus on erinev ning vahel kulub jahu vähem. Tulemuseks peaks olema parajalt paks, kuid siiski õhuline ja vormitav saiatainas. Sõtku tainast, kuni see lööb käte ja kausi küljest lahti ning muutub läikivaks ja elastseks. Sõtkumisel võid ka köögikombani abiks võtta. Vormi sõtkutud tainas tainapall.
  • Kata tainakauss toidukile või rätiga ning jäta tainas sooja kohta kerkima, kuni see on vähemalt kahekordseks kerkinud. Kerkinud tainas kalla ettevaatlikult jahusele töölaulale ning rulli tainarulliga õrnalt vajutades ühtlaseks ristkülikuks.
  • Täidise jaoks sega toasoe või kaneeli ja suhkruga ning sega siis juurde kooritud ja tükeldatud õunad. Määri õuna-kaneelitäidis lahtirullitud tainale ja keera tainas rulli. Lõika terava noaga tainast paraja suurusega tükid (hea oleks, kui rulle oleks 12, 16 vm vormi ladumiseks sobiv arv) ning laota need võitatud vormi üksteiste kõrvale. Tõsta eelkuumutatud ahju 180-200 kraadi juurde 25-30 minutiks või seniks, kuni rullid on kuldsed ja läbi küpsenud.
  • Vahepeal sega kokku toorjuustukatte ained. Määri toorjuustukate pisut jahtunud rullidele. Serveeri soojalt.

Naudi rulle kas tee või kohvi kõrvale. Parimad soojalt ja värskelt ehk samal päeval.

Postitus sündis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.