Ma ei tea, kuidas teil, aga meil kipub olema nii, et puhkepäevade hommikusöögid erinevad üsnagi palju argihommikutest, sest siis on aega rohkem ja võib erinevaid maitsvaid ja pisut aega nõudvamaid roogi ette võtta. Omlett ongi meil üheks puhkepäevahommikute repertuaari kuuluvast toidust ja vahel rändab omlett pliidilt ka ahju küpsema. Ahjuomletti on hästi lihtne valmistada ja see on mõnus kiire munaroog, kus selle retsepti puhul munale maitselisa andmas külmsuitsuforell ja karulauguga toorjuust. Selline pannitäis sobib nii hommikusöögiks, aga tegelikult ka argiõhtu kiirelt valmivaks eineks. Soolakas suitsuforell ja karulaugust ürdist maitselisa saanud kreemine toorjuust aitavad munaroale hoopis uue ilme anda. Tegelikult võib aga maitsestamisel fantaasiat kasutada ja hästi sobivad siia kooslusesse erinevad lisandid alates peekonist kuni mitmete erinevate juustudeni välja. Nii et lase lihtsalt fantaasial lennata.

Selleks maitsvaks ahjuomletiks vajalikud koostisosad said kõik tellitud Membo poest, kust leiab aukartustäratava valiku kohalike tootjate ausaid kodumaiseid mahetooteid. Köögivilja, juustu, lihatooteid, puuvilju, kastmeid jne. Esialgu võtab lausa silme ees kirjuks, aga kui süveneda, siis leiad Membo veebipoest tõenäoliselt väga palju lemmikuid. Membo kaupa veetakse laiali kaks korda nädalas ja kaup tellitakse kohale tarnepäevaks, seega eristab Membo kaupa paljudest teistest veebipoodidest just pakutava kauba ülim värskus. Eriti oluline on see erinevate pagaritoodete puhul, aga ka ürtide ja salatite puhul. Värskest kraamist on üsna lihtne sõltuvusse sattuda. Minul läks küll nii! 🙂

Suitsulõheomlett kreemjuustuga

Aeg kokku 25 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 1 sibul hakituna
  • 4-5 muna
  • 50 ml piima
  • 200 g Pähkla külmsuitsuforelli õhukeste viiludena
  • 100 g Kalamatsi toorjuustu karulauguga
  • Soola ja pipart
  • Võid praadimiseks
  • Värsket tilli või murulauku

Valmistamine

  • Kuumuta ahi 180 kraadini. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel veidi võid ja prae siis sibulat mõned minutid. Vahepeal klopi lahti munad ja lisa munadele ka piim. Maitsesta munasegu soola ja pipraga ning kalla siis pannile. Lase mõne minuti jooksul hüübida. Tõsta pannile suitsuforell ja lusikaga ka toorjuust ning tõsta siis pannitäis ahju ca 10-15 minutiks, kuni muna on hüübinud. Serveerides puista peale värsket tilli või murulauku.

Postitus sündis koostöös Memboga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.