Kanepiga peenikesed verivorstid on maitsev ja samas ka tervislikum variant klassikalistest verivorstidest. Neist võib valmistada hästi mõnusaid verivorstipirukaid, mida saab näiteks eelroana koos pohlamoosiga serveerida. Juurde tasub pakkuda hapukapsast, õuntest ja pohladest valmistatud salatit. Nii võid olla kindel, et toidulaud on tervislik, mitmekesine ja täisväärtuslik. Maitsev niikuinii! 😉

Verivorstipirukateks sobivad hästi just peenemad verivorstid, mille ümber on lihtne õhemaks rullitud pärmi-lehttainast rullida. Tegelikult on selliste pirukate valmistamine jõukohane ka lastele ja võib-olla olekski see heaks nipiks, kuidas pere kõige nooremaid verivorstiusku pöörata. Verivorst, teatavasti, on tegelikult väga tervisesõbralik jõulutoit.

Siin pirukates on kasutatud Maks ja Mooritsa kanepiga verivorstikesi, mis valiti Toidumessil muuhulgas ka parimate verivorstide hulka. Minul jääb üle vaid nõustuda. Tegemist on tõesti väga maitsvate verivorstidega nii pirukana kui ka niisama söömiseks.

Kanepi verivorstipirukad hapukapsasalatiga

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 300 g Maks ja Moorits kanepi verivorstikesi
  • 200 g võiga pärmi-lehttainast
  • Seesamiseemneid
  • Lahtiklopitud muna pirukate pintseldamiseks
  • Serveerimiseks pohlamoosi

Hapukapsasalat õunte ja pohladega:

  • 500 g hapukapsast
  • 1 suurem magus õun riivituna
  • 1 sibul hakituna
  • Paar peotäit pohli
  • 1-2 tl vedelat mett
  • 2-3 sl rapsi- või oliiviõli

Valmistamine

  • Verivorstipirukate valmistamiseks rulli pärmi-lehttainas pisut õhemaks ja lõika siis terava noaga ca 2 cm laiused ribad. Keera riba spiraalselt verivorstile ümber. Tõsta ahjuplaadile. Korda sama kõikide verivorstidega. Pintselda pirukaid lahtiklopitud munaga ja puista peale seesamiseemneid. Tõsta eelkuumutatud ahju 180-200 kraadi juurde 15-20 minutiks kuni pirukad on kuldseks küpsenud. Serveerides paku juurde pohlamoosi.
  • Hapukapsasalati valmistamiseks tõsta kaussi hapukapsas, õun, sibul ja pohlad. Sega omavahel mesi ja oliiviõli ja kalla siis salatile peale. Sega läbi ja maitsesta lõplikult. Vastavalt sellele, kui hapu on hapukapsas lisa mett. Magus maitse aitab haput maitset tasakaalu sättida. Serveeri salatit verivorstipirukate kõrvale.

Postitus sündis koostöös Maks ja Mooritsaga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.