See on üks hästi mõnusa maitsekooslusega ja ka silmailu pakkuv võileib, kus lisaks heeringale ja leivale maitset andmas veel peedi-toorjuustukreem ja keedetud muna. Kogu seda kooslust aitavad veel hapukassoolaste maitsepungadena ilmestada kapparimarjad.

Selle võileiva idee on näpatud taanlaste toidulaualt, kus sarnase kooslusega võileiba nimetatakse Smørrebrød ja seda pakutakse sageli ka tänavatoiduna.

Igal juhul on see järeleproovimist väärt kombo, sest tegemist on väga ilusa maitsekooskõlaga võileivaga. Selline kooslus sobib hästi ka pidulauale sättimiseks. Siis tee seda väikeste suupisteleibadena. Värviline ja silmailu pakkuv on see võileib igal juhul.

Suupisteleib heeringa ja peedi-toorjuustukreemiga ehk Taani Smørrebrød

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 2 viilu palaleiba röstituna
  • 100 g Vici suitsumaitselist või klassikalist heeringafileed
  • 1 sl võid
  • 1 keskmise suurusega ahju- või keedetud peet
  • 100 g toasooja toorjuustu
  • 1 tl Dijoni sinepit
  • Pool punast või šalottsibulat õhukeste ratastena
  • 2 keedetud muna sektoritena
  • Hakitud tilli või murulauku
  • Kappareid
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Valmista esmalt peedikreem. Selleks tõsta purustajasse tükeldatud keedetud peet. Lisa toasoe toorjuust ja sinep. Maitsesta soola ja pipraga ning töötle ühtlaseks kreemiks. Sinepi asemel võid kasutada ka mädarõigast, mis siia kooslusesse ka väga hästi sobib.
  • Rösti palaleibasid pooled vastamisi rösteris. Jahuta ja määri siis leibadele võid. Tõsta leibadele peedikreemi. Sinna peale säti heeringafileed, sibularattaid, kappareid ja maitserohelist. Nirista peale veidi oliiviõli ja viimistle paari keeru musta pipraga. Serveeri kohe.
Siia kooslusesse sobib nii suitsumaitseline kui ka klassikalise maitsestusega heeringafilee

Postitus sündis koostöös Viciga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.