See on võrratult lihte moodus, kuidas muidu nii tavapärasest kartulist võib saada imeline kartuliroog. Meil on selline klopekartul just suvel sageli menüüs ja kõige parem jääb see roog noorte muredate kartulitega, mida võib selle roa puhul ka rahulikult üle keeta.

Algselt tegime klopekartuleid ainult hapukoorega, aga kui sai proovitud ka soolakat fetajuustu lisada, siis peale seda saime endale uue lemmiku. Feta ja kartul koos hapukoorega annavad tulemuseks väga maitsva ja mõnusa tulemuse. Ürte ja küüslauku ning veidi võid ka lisaks ja midagi mõnusamat on võimatu ette kujutada. Võtad kõrvale värkset soolakurki või hapukoorega kurgi-tomati salatit ja ei tahagi midagi justkui algselt kõrvalroa või praekõrvase kõrvale.

Tegelikult sobivad siia juurde hästi ka näiteks võiga praetud kukeseened või võis praetud värske püügi koha, mida maal ikka vahel liigub. Aga ka niisama on need klopekartulid väga mõnusad.

Hapukoore ja fetaga läbi klopitud noored kartulid

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1 kg noori kartuleid jahusemaid ja võivad olla koos koorega
  • 30 g võid
  • 2-3 hakitud küüslauguküünt
  • Hakitud maitserohelist tilli, peterselli
  • 150-200 g paksemat hapukoort
  • 100 g fetajuustu murendatuna
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees korralikult pehmeks. Siinkohal on lubatud kartuleid ka pisut üle keeta. Kurna kartulid ja jäta veidi kartulikeeduvett potti alles. Lisa hakitud ürdid, küüslauk, sool ja või. Sega toasoe ja väiksemaks murendatud fetajuust hapukoorega ja kalla ka see kartulitele peale.
  • Aseta potile kaas peale ja klopi tugevate liigutustega potitäis kartuleid läbi.
  • Söö kohe ja serveeri juurde värske kurgi ja tomati salatit hapukoorega või värskeid soolakurke.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.