Takod on alati hea mõte ja sobivad hästi ka siis lauale panna, kui ootad külalisi. Võibki teha nii, et tõstad lauale takod, erinevad täidised ja kastmed ja siis igaüks saab ise enda eelistuste järgi täidise koostisaineid ja koguseid valida. Mõnus sotsiaalselt siduv tex-mex toit. Dava valikus on nüüd olemas mehhikopärase maitsestusega täistaimne hernevalgust veisehakkliha jäljendav toode, mis sobib takode, aga ka muude mehhikopäraste toitude täitmiseks. Valmista tortillasid, takosid, laota nachodele ja küpseta juustuga üle või säti burritode täidiseks. Mõnus ja maitsev jääb see igal juhul!
Dava NoBeef valmistamine on lihtne. Paki sisu tuleb segada 2 dl vee ja 3 sl õli ning pakis oleva maitseainega. Siis 10-15 minutit paisutada ja pannil õli sees läbi praadida. Ja ongi olemas mõnusa maitsestusega NoBeef hakkliha, mille valmistamise käigus ei ole kahjustatud ühtegi looma 😊
Täidlast umamist maitset võid takole lisada veel Dava Umami puisteseguga, mis on kooritud kanepiseemnetest valmistaud mõnusalt juustuse maitsega maitsesegu, millega sobib viimistleda nii erinevaid salateid kui ka muid toite.
NoBeef taimse hakklihaga täidetud takod
Koostisosad
- 8 takot
- 1 pakk Dava NoBeef taimset hakkliha
- 2 dl vett
- 3 sl õli + praadimiseks
- Tükeldatud tomatit
- Hakitud punast sibulat
- Salatirohelist
- Vürtsikat tomatikastet
- Soovi korral ube maisi, jalapenosid, avokaadot jm mehhikopäraseid lisandeid
- Värsket koriandrit
- Dava Umami puistesegu
Valmistamine
- Sega omavahel 2 dl vett, 3 sl õli ning NoBeef pakis olev maitseainesegu. Tõsta sinna sisse NoBeef “hakkliha”, sega läbi ning lase 10-15 minutit paisuda. Võid vahepeal kausitäit segada, et see ühtlaselt paisuks. Kuumuta siis pannil keskmisel kuumusel õli ning prae NoBeef mõne minuti jooksul läbi. Tõsta kõrvale.
- Takode valmistamiseks tõsta iga tako täidiseks salatirohelist, NoBeef taimset “hakkliha”, erinevaid köögivilju, tomatikastet ja puista peale värsket hakitud koriandrit. Võid tummisemat maitset lisada veel Dava Umami maitseseguga, millega saab imiteerida juustu umamist maitset.
Postitus sündis koostöös DAVA-ga.
Vasta