Juustupirukad on jahedal ajal mõnusaks tee- või kohvikõrvaseks nii suupistelaual kui ka lihtsalt sõpru võõrustades. Džiugase erineva laagerdusastmega juustud sobivad siia pirukasse hästi, andes tulemuseks mõnusalt sügava ja tummise maitsega ning tõeliselt juustuse piruka. Džiugase valikust leiad neli erineva küpsusastmega juustu ja igaüks neist on pisut erineva maitsenüansiga. Pirukasse sobivad need kõik ja nii võidki vastavalt oma eelistustele valida, kas tahad mahedamat, pikantsemat või delikaatsemat maitsenüanssi.
Muidu on sellise piruka valmistamine lihtne. Põhjaks krõbe muretainas, mis valmista kindlasti võiga. Täidiseks aga rohkelt juustu, muna ja koort. Mina lisasin juustutäidisele veel veidi trühvlit, mis siia kooslusesse ka väga hästi sobib. Soovi korral võid täidisesse sättida veel ürte või siis ka näiteks mingi osa sinihallitusjuustu, asendades siis osaliselt Džiugase juustu sellega. Katsetamisrõõmu ja maitsenaudinguid peaks igal juhul jaguma.
Juustupirukas
Koostisosad
- 125 g külma võid
- 2,5 dl jahu
- 0,5 tl soola
- 1 sl külma vett
- 250 g Džiugas juustu riivituna
- 3 suuremat muna
- 2 dl köögikoort
- Näpuotsatäis trühvlipulbrit või 1 tl trühvlipastat
- Soola ja pipart
Valmistamine
- Taina valmistamiseks töötle köögikombainis külm tükeldatud või, jahu ja sool ühtlaseks puruks. Lisa vajadusel veidi külma vett, et moodustuks tainapall. Tõsta tainapall kilesse ja 30 minutiks külmkappi. Tõsta siis tainas külmkapist välja ning rulli õhukeseks kettaks. Tõsta tainas 24 cm läbimõõduga vormi nii, et tainas kataks nii vormi põhja kui küljed. Torka taina põhjale kahvliga mõned täkked ja tõsta siis eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde 10-12 minutiks, kuni tainas on kuivaks tõmbunud, kuid mitte pruunistunud. Tõsta ahjust välja.
- Valmista juustutäidis. Selleks klopi kergelt lahti kolm muna, lisa koor ja riivitud juust. Maitsesta täidis soola, pipra ja soovi korral trühvliga. Tõsta ahju ja küpseta 35-45 minutit või kuni juustutäidis on kuldne ja kalgendunud. Serveerides paku juurde värsket salatit ja sinepikastet.
Postitus sündis koostöös Džiugas juustudega.
Vasta