Magus mesine röstitud kõrvits on väga maitsev lisand sügistalvistele salatitele. Võimalusel tasub eelistada kindlasti muskaatkõrvitsat, mille viljaliha on tihkem ja maitseküllasem.

Siin salatis on kombineeritud kõrvitsale lisaks veel lehtkapsast, punast sibulat, magusaid maitserubiine granaatõunaseemnete näol ja krõmpsuvat tekstuuri ning toekust lisavad Džiugase juustupallid, mida puista kohe lahke käega salatile peale. Salatisse sobib veel sättida röstitud kõrvitsaseemneid.

Krõbedad Džiugase juustupalli sobivad hästi nii kõrvitsasalatisse kui ka kreemisele kõrvitsasupile peale puistamiseks.

Džiugase valikus on neli erinevat maitset krõbedaid juustupalle ja pean tunnistama, et kodus pidin need enne toidutegemist ära peitma, sest perepoeg pani neile koheselt silma peale. Hästi mõnus snäkk või kerge vahepala, mis on tehtud päris juustust. Sellised juustupallid sobivad hästi ka keto-toitumist harrastavatele või siis lihtsalt valgurikast ja süsivesikutevaest toitumisstiili harrastavatele inimestele. Sellised juustupallid on ka heaks kaltsiumiallikaks. Sobivad need niisama näksimiseks või siis suppide ja salatite lisandiks. Maitsevalikus on naturaalsed, röstitud sibulaga, tomatiga ja küüslauguga juustupallid. Igaüks maitsev omal moel.

Kes armastab toekamat toitu, võid siia salatisse sättida veel krõbedaks praetud peekonit ja niristada peale veidi balsamico kreemi. Nii mõnus maitsemäng soolase-magusa skaalal

Röstitud kõrvitsa salat krõbedate juustupallidega

Aeg kokku 35 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 500 g muskaatkõrvitsat sobib ja bataat, tükeldatuna
  • 1 keskmise suurusega punane sibul sektoritena
  • 2 sl mett
  • 2+2 sl oliiviõli
  • 1 tl tšillihelbeid
  • 1/2 tl soola
  • Paar peotäit Džiugas juustu palle
  • Poole granaatõuna seemned
  • 200 g lehtkapsast väiksemaks rebituna
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • Sidrunimahla

Valmistamine

  • Tõsta tükeldatud kõrvits ja sibulasektorid ahjuplaadile. Sega omavahel mesi, oliiviõli, sool, tšillihelbed ja pipar. Kalla saadud segu kõrvitsale ja sibulale. Sega kõik läbi ja aseta eelsoojendatud ajhu 200 kraadi juurde umbes 25 minutiks. Sega köögivilju küpsemise vahepeal, et kõik ühtlaselt läbi küpseksid. Vajadusel küpseta kauem, kuni kõrvits on pehme ja kergelt pruunistunud.
  • Tõsta ahjust välja ja jahuta veidi.
  • Samal ajal kui kõrvits küpseb rebi lehtkapsas väiksemateks tükkideks. Nirista peale oliiviõli, lisa sidrunimahla ja veidi soola ja masseeri siis käte vahel läbi, et lehtkapsas veidi pehmemaks muutuks. Laota siis taldrikule. Lisa ka röstitud kõrvits ja sibul, granaatõunaseemned ja paar peotäit Džiugas juustu palle.

Postitus sündis koostöös Džiugas juustudega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.