Noored mõnusad krõbedad ahjukartulid koos kodujuustu-heeringa ja karulaugukastmega on nii kevade näo ja maitsega, et neid võiks kasvõi iga päev süüa. Karulauguga siin kastmes ei ole vaja koonerdada. Heeringat säti ka mahedamaitselisele kodujuustukastmele sisse lahke käega. Nii pole soola lisada vajagi. Kartuleid on kõige lihtsam ja kiirem variant teha kuumaõhufritüüris. Nii valmivad nad vaid veerand tunniga ja tulemuseks on krõbeda ümbrise ja mõnusalt pehme sisuga ahjukartulid, mis heeringa-kodujuustukastmega väga nauditava koosluse moodustavad.

Noored ahjukartulid heeringa-kodujuustu-karulaugukastmega

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 500 g noori kartuleid
  • 300 g kodujuustu
  • 150 g hapukoort
  • 2 sl majoneesi
  • 2 Viči heeringafileed tükeldatuna
  • 2 hakitud keedetud muna
  • Suur peotäis hakitud karulauku
  • 1 tl mädarõigast
  • Soola ja pipart
  • Õli

Valmistamine

  • Pese ja poolita noored kartulid. Piserda neid soola ja õliga ning tõsta siis kuumaõhufritüüri 180 kraadi juurde 15 minutiks.
  • Samal ajal valmista kaste. Sega tükeldatud heeringas muna, kodujuustu, karulaugu, mädarõika, hapukoore ja majoneesiga. Maitsesta kaste mädarõika ja soola ning pipraga. Konrtolli maitseid. Soovi korral võid lisada ka hakitud kurki. Sobibn nii värske kurk kui ka värske soolakurk.
  • Serveeri kartuleid koos heeringa-kodujuustukastmega.
Viči heeringad on kevade puhul saanud uued kevade värvides pakendid. Selles kastmes võid kasutada nii klassikalist kui ka rasvast heeringafileed. Mõlemad maitsevad selles koosluses imehästi!

Postitus sündis koostöös Vičiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.