Piduroogade krooniks on alati magus käik ja kui vajad head ideed, mida jõulude ajal kohvilauale panna, siis kreemise katte all külluslik piparkoogi-brownie on alati hea mõte. Valmistamine ei ole keeruline, natuke pead lihtsalt aega varuma, et toorjuustuglasuuri lisamiseks brownie veidi jahtuks. Muidu on aga tegemist sügava ja mõnusa maitsega igati jõuludele kohase maiusega, mis kõikidele maiasmokkadele kindlasti meele järele on. Selle mõnusa brownie küpsetasin valmis Samsungi nutiahjus, mis piltlikult aitas mul küpsetisel silma peal hoida ja seda ühtlaselt valmis küpsetada.

Klassikalisele browniele on siin lisatud vürtsi piparkoogimaitseainega, mis tavapärase maitsebuketi koheselt jõulusemaks muudab. Kergelt hapuka alatooniga kreemine toorjuustuglasuur koos granaatõunaseemnetega aitab brownie külluslikku maitset tasakaalu sättida.

Selle koguse peale kasuta kas kandilist koogivormi (minul oli 20×30 mõõduga kandiline vorm) või ümmargust 26-28 cm läbimõõduga ümmargust koogivormi.

Toorjuustuglasuuriga piparkoogibrownie

Aeg kokku 50 minutes
Portsjonit 8

Koostisosad

  • 200 g sulatatud võid
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 2-2,5 dl suhkrut
  • 3 suuremat muna
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • ½ tl soola
  • 2 sl piparkoogimaitseainet
  • 100 g kakaopulbrit
  • 160 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat

Toorjuustuglasuur:

  • 200 g toasooja toorjuustu
  • 2 dl tuhksuhkrut
  • 1 sidruni või laimi riivitud koor ja mahl

Valmistamine

  • Sulata või koos hakitud tumeda šokolaadiga madalal kuumusel. Klopi munad suhkruga vahule ja lisa siis sulatatud või koos šokolaadiga. Sega kokku kuivained ehk vaniljesuhkur, sool, piparkoogimaitseaine, kakaopulber, jahu,küpsetuspulber ja sooda. Sõelu kuivained või-munasegu sisse ja sega vaikselt alt üles tõstes tainas ühtlaseks. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ning küpseta siis 170 kraadi juures ca 35-45 minutit. Küpsust kontrolli tikuga. Vajadusel pikenda küpsetamisaega.
  • Tõsta kook ahjust ja jahuta.
  • Glasuuri valmistamiseks mikserda toasoe toorjuust koos suhkru ja vaniljesuhkruga ühtlaseks kreemiks. Lisa riivitud sidruni- või laimikoor ja mahl. Sega ühtlaseks ja määri siis jahtunud browniele. Puista peale granaatõunaseemneid.
    Selle koguse jaoks kasuta kas kandilist 20×30 mõõduga vormi või 26-28 cm läbimõõduga ümmargust vormi.

Postitus sündis koostöös Samsungiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.