Kevadine maitseküllane kreemises kastmes pasta on tõeliselt
hõrk roog, millel lausa pidupäeva mekk juures, kuna lõppviimistluse saab pasta
kalamarja toel. Kreemiseks kastmeks on kasutatud selle kevade uusi tulijaid ja üllatajaid ehk Gourmet Club´i kaubamärgi all müüdavaid ja värskelt turule jõudnud kreemjuustusid. Selles sarjas on kolm erinevat maitset – maitsestamata kreemjuust, kreemjuust kõrvitsa ja Dijon sinepiga ning kreemjuust röstpeedi ja mädarõikaga. Kõikide puhul eristab neid teistest samalaadsetest toodetest hästi kreemine ja siidine olemus. Maitsestatud kreemjuustude puhul aga kindlasti üllatavad maitsekooslused ja põnev, pisut krõmpsuv tekstuur. Kõige lihtsam on muidugi neid kreemjuustusid leivale määrida või siis dipikastmena serveerida, kuid teisalt annavad sellised vahvad uued tooted hulganiselt võimalusi ka toidutegemisel neid ära kasutada. 
Minu esimeseks katsetuseks kreemjuustudega sai koorene pasta kevadiselt kirgasroheliste herneste ja spargliga, mida siis viimistlesin kõrvitsa ja sinepiga kreemjuustuga ning kirsiks tordil sai pastale sätitud lõhemari. Pastakastme rollis toimis kreemjuust imehästi, andes tulemuseks nauditavalt kreemise pastakastme. Sümpaatne oli ka selle roa valmimise kiirus ehk sisi igati sobilik toit argiõhtuks või kiirel päeval lõunaks valmistada.
Kreemine pasta spargli, roheliste herneste ja kalamarjaga
Kogus: 4-le
Valmistamisaeg: 20 minutit
300 g spagette või linguine´i pastat
300 g spargleid, vajadusel alumine osa koorituna ja
tükeldatuna
200 g rohelisi herneid
3-4 sl külma võid, tükeldatuna
Sidrunikoort, riivituna
Sidrunimahla
400 g Gourmet Club 
kõrvitsa-sinepiseemne kreemjuustu
150 g kalamarja (sobib nii lõhe- kui forellimari)
Värsket tüümiani
Värskelt jahvatatud musta pipart
Soola
Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees vastavalt
pakendi juhistele. Umbes 2 minutit enne etteantud keetmisaega lisa potti
spargel ja rohelised herned ja keeda veel 2 minutit. Kurna pasta koos
köögiviljadega sõelal. Jäta umbes 1 dl pastakeeduvett alles.
Tõsta pasta koos köögiviljadega suurde kaussi. Lisa
tükeldatud või, sidrunikoor ja -mahl, kreemjuust ning värskelt jahvatatud musta
pipart. Vajadusel lisa ka soola. Nopi juurde veidi värsket tüümiani. Sega läbi
ja kui pasta tundub liiga kuiv, lisa eelnevalt kõrvale tõstetud pastakeeduvett.
Jaota pasta taldrikute vahel, jaota sinna peale kalamari, viimistle värskelt
jahvatatud musta pipra ja tüümianiokstega. Serveeri kohe. 

Retsept sündis koostöös Gourmet Club´iga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.