Aastalõpu lähenedes muutuvad järjest külluslikumaks verivorstide riiulid, kust leiab nii ajatuid klassikuid kui ka uue hooaja uudistooteid. Kes vähegi verivorste armastab, see on tõenäoliselt juba avastanud Oskari Päkapiku verivorstid. Mõnusad suupärased väikesed saledad naturaalsooles vorstid on maitseküllased ja just selle õige verivorsti maitsega. Pohlamoosi ja jõulukapsaga parimad. Sinna verivorstide juurde sobib hästi täienduseks selleaastane uudistoode ehk mulgipudru vorst. Kui kartulivorst on lihtsalt kartulitamp, mis vorstiks vormitud, siis mulgipudru vorsti puhul on see kooslus oluliselt rikkalikum ehk siis vorsti sisse on peitnud end kartul, odrakruup, suitsuliha ja eriti mõnusaks teeb vorsti röstsibula lisand. Selline kartulipudruga täidetud vorst aitab hästi asendada klassikalist lisandit ehk ahjukartulit. Viimatimainitu asemel võib verivorstidele ja mulgipudru vorstidele lisandiks sättida hoopis talvist sooja salatit, kus pearollis nupsikud rooskapsad koos ahjus röstitud kõrvitsaga ning salatile on toekust ja maitsesügavust andmas Oskari viie päeva peekon.
Külluslik vaagen verivorstide, mulgipudruvorstide ja sooja rooskapsa-kõrvitsa salatiga
Koostisosad
- 1 pakk Oskari Päkapiku verivorste
- 1 pakk Oskari mulgipudru vorste
- 400 g rooskapsaid puhastatuna ja poolitatuna
- 2 küüslauguküünt hakituna
- 4 viilu Oskari viie päeva peekonit tükeldatuna
- 400 g muskaatkõrvitsat puhastatuna ja tükeldatuna
- Õli
- Soola ja pipart
- 3 sl vedelat mett
- Pohli või jõhvikaid
Valmistamine
- Sega poolitatud rooskapsad küüslaugu, peekoni, õli, soola ja pipraga. Laota ahjuplaadile ühtlase kihina. Sega ka tükeldatud muskaatkõrvits õli, soola ja pipraga ning laota sinna kõrvale ahjuplaadile. Tõsta ahjuplaadile või -vormi ka verivorstid ja mulgipudruvorstid. Krõbedama tulemuse jaoks võid vorste enne õliga piserdada. Küpseta eelkuumutatud ahjus 190-200 kraadi juures 25-30 minutit, kuni köögiviljad hakkavad pruunistuma ja vorstid on kuldse kooriku saanud. Vajadusel pikenda küpsetusaega. Võid ka vahepeal köögiviljad ahjuplaadilt ära tõsta ja vorste veel pruunistada. Nirista rooskapsastele ja kõrvitsale vedelat mett ja sega läbi. Tõsta vaagnale rooskapsad ja kõrvits ning kaunista värskete pohlade või jõhvikatega. Tõsta sinna kõrvale ka ahjus krõbedaks küpsenud vorstid ja serveeri kohe. Juurde võid pakkuda värskeid salateid, hautatud hapukapsast, kõrvitsasalatit või muud meelepärast.
Postitus sündis koostöös Oskar Lihatööstusega.
Vasta