Selles värvikirevas salatis teeb üllatusesinejana etteaste põnev uus toode ehk Vici beebiangerjas, mis sobib kalatoodete asendamiseks.

Vici surimi beebiangerjad on valmistatud traditsioonilise Hispaania rahvustoidu Plateadas de Mar järgi. Tegemist on tõelise Hispaania hõrgutisega, mis pärineb riigi põhjaosas asuvast Kantaabria piirkonnast. Beebiangerjatest surimi on olnud hispaanlaste lemmik juba aastaid. Mis aga on surimi? Surimit tehti vanasti ja tehakse ka tänapäeval erandlikult avaveekogus looduslikult kasvanud kalast. Tegemist on igati kvaliteetse, valgurikka ja vähekalorilise tootega, mis on lisaks kõigele ka kolesteroolivaba ja ülimaitsev.

Päris beebiangerjatega on mul endal omalaadne suhe. Esimene ja üsna meeldejääv kokkupuude oli mul nendega Hiinas reisides, kui maiustasime hotpoti einega. Olime sõpradega koos laua ääres, mille keskel mulises kuum tšillidest ujuv õli. Teenindaja tõi aga meile erinevaid tooraineid, mis tuli kõik sinna potti visata ja siis mõne aja pärast pulkade abil sealt kuumast õlist välja õngitseda. Muuhulgas toodi meile ka taldrikutäis läbipaistvad klaasangerjaid. Neid pulkade vahele sättides ja kuuma õli sisse kallamiseks ette valmistades pidin karjatama, sest pulkade puudutustest häirituna hakkasid klaasangerjad liigutama. Nii tuligi taldrikul taga ajada pisikesi väänlevaid olevusi. Ma pean tunnistama, et toidu värskus on küll ülioluline, aga tol hetke oleks ma oodanud pisut vähem värsket toitu. Oma tahtejõudu kokku võttes sai need beebiangerjad siiski õlis ära küpsetatud ja, mis seal salata, maitsesid nad imeliselt.

Õnneks Vici beebiangerjad käituvad täiesti rahuliku toiduna ja on omamoodi elevust tekitava välimusega. Ka selles salatis võib esialgu mulje jääda nuudlisalatist, kuid tegelikult on nuudlite rollis hoopis Vici beebiangerjad. Need kelmikad ribad on väga mõnusa maheda kalamaitsega ja sobivad nii salatisse, võileivale kui ka näiteks spagettidele või kalasupi sisse sättimiseks. Või siis ka niisama maiustamiseks. Valida võib nii lihtsalt beebiangerjate või krevettide ja oliiviõliga kokku kombineeritud beebiangerjate vahel. Viimane on eriti mugav võimalus näiteks salatile lisamiseks, kuna oliiviõlist saab salatile mõnus kaste.
Mina kombineerisin siin salatis salatipõhjale kreemjat avokaadot, kirsstomateid, keedetud vutimune ja siis beebiangerjaid koos krevettidega. Salatile võib lisaks piserdada veel sidrunimahla ja kui tahad tummisemat salatit, võib sinna lisada ka kodujuustu ning salati mõne lusikatäie majoneesiga üle kallata.

Salat beebiangerjate, vutimunade ja avokaadoga

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 100 g Vici beebiangerjaid krevettidega oliiviõlis
  • 6 vutimuna keedetuna (keetmisaeg ca 2 minutit 30 sekundit)
  • 2 avokaadot tükeldatuna
  • 200 g kirsstomateid poolitatuna
  • 100 g salatirohelist
  • Oliiviõli
  • Sidrunimahla
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Sega salatiroheline oliiviõli ja sidrunimahla ning soolaga. Säti taldrikule. Sinna peale tõsta poolitatud kirsstomatid, avokaado, kirsstomatid ja beebiangerjad koos krevettidega. Nirista salatile ka beebiangerjate oliiviõli, piserda salatit sidrunimahlaga ja maitsesta soola ja pipraga.

Postitus sündis koostöös Viciga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.