Jõulukuul võib toidud ka pisut pidulikumasse vormi sättida. On ju ikkagi advendiaeg!
Üheks võimaluseks on valmistada kartulist pisikesi pannkooke ja neid siis hapukoore ja kalamarjaga serveerida. Teisisõnu saab klassikaliste tatrajahust ja pikalt kerkivate pliinide asemel valmistada oluliselt kiiremini valmivaid kartulipannkooke. Meie armas kartul on uuemal ajal kohati tänamatult vähe tähelepanu saanud ja tegelikult on tegemist igati mõistliku ja tervisesõbraliku valikuga. Kas teadsid näiteks, et kartul on väärtuslikuks kaaliumiallikaks? Üks keskmise suurusega kartul katab pool sinu päevasest kaaliumivajadusest. Lisaks sellele on kartuli kiudainerikas vili, mis aitab sinu seedimist vilkana hoida. Kartulis on ka palju magneesiumi ning B6 vitamiine, mis aitavad tagada sinu keha hea töövõime ning on olulised tasakaalustatud toitumise seisukohalt. Kartulipannkooke koos kalamarja ja kalaga süües tagad ka selle, et omega-3 rasvhapete tasakaal kehas tagatud oleks. Lisaks sellele on see lihtsalt väga maitsev suutäis.
Pisut pidulikumas võtmes kartulipannkoogid hapukoore ja kalamarjaga
Koostisosad
- 300 g kartuleid või 300 g valmis kartulipüreed
- Võid
- Soola ja pipart
- 1 muna
- 1 sl spelta- või tavalist nisujahu vajadusel ka rohkem
- Hakitud värsket tilli või murulauku
- Õli praadimiseks
Valmistamine
- Serveerimiseks hapukoort, kalamarja, hakitud värsket tilli või murulauku, soolatud või külmsuitsutatud lõhet või forelli
- Keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees kuni need on pehmed. Kurna ja tambi siis pudruks. Lisa võid ja maitsesta soola-pipraga. Jahuta. Lisa kartulipüreele 1 muna ja esmalt 1 sl spelta- või tavalist nisujahu. Lisa ka hakitud ürte. Sega kõik läbi. Kui tainas tundub liiga vedel, võid veel veidi jahu lisada. Kuumuta pannil õli ja tõsta siis teelusikatäite kaupa pannile tainast väikesed pätsikesed. Prae mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta pannilt, jahuta veidi ja serveeri siis hapukoore, kalamarja, värske hakitud tilli või murulaugu ja soovi korral ka külmsuitsu- või soolalõhega.
Postitus sündis koostöös Barboraga.
Vasta