Pastaroad on laste seas alati kindla peale minek. Plussiks on veel see, et tegelikult saab taldrikutäie maitsvat toitu valmistada loetud minutitega. Kõige enam kulubki aega pasta keetmiseks. Muu on juba vormistamise küsimus. Kindlasti võiks pastakastmele lisada küüslauku. See aitab toekat suitsuvorsti ja koorest kastet mõnusalt maitsekaks muuta. Mahlased kirsstomatid lisavad pastale pisut kergust ja mahlasust. Nii et pea olematu vaevaga on tulemuseks maitsev ja kogu perele sobiv taldrikutäis. Kasutades Oskari valmis suitsuvorsti kuubikuid, on pastaroa valmistamine eriti lihtne ja mugav.
Penned kooreses suitsuvorstikastmes kirsstomatitega
Portsjonit 4
Koostisosad
- 400 g penne pastat
- 2-3 küüslauguküünt hakituna
- 200 g Oskari suitsuvorsti kuubikuid
- 2 dl 35%-list koort
- 200 g kirsstomateid poolitatuna
- 100 g riivitud parmesani juustu
- Värsket basiilikut
- Õli praadimiseks
- Soola ja pipart
Valmistamine
- Keeda pastat soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendi juhistele. Kurnates jäta veidi pastakeeduvett alles. Sellega saad pastat hiljem kreemisemaks timmida.
- Valmista kaste. Selleks kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning hauta küüslauku veidi aega. Ära pruunista. Lisa pannile suitsuvorsti kuubikud, prae läbi ja kalla siis peale koor. Sega läbi, lase keema tõusta ja maitsesta soola ja pipraga. Lisa kastmele ka kirsstomatid, väiksemaks rebitud basiilik ja suurem osa riivitud juustust. Kalla kastme sisse keedetud pasta. Sega läbi ja kui pasta liiga kuivaks tõmbab, timmi seda parajaks eelnevalt kõrvale tõstetud pastakeeduveega. Serveeri kohe ja serveerides puista peale riivitud juustu.
Postitus sündis koostöös Oskar Lihatööstusega.
Vasta